Συνελήφθη από το ΣΔΟΕ υπάλληλος Πολεοδομίας με καταθέσεις 1 εκατομμυρίου


 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Στη «φάκα» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πιάστηκε υπάλληλος Πολεοδομίας πόλης της Πελοποννήσου, με ποσό στο λογαριασμό του που ανέρχεται στα 924.369 ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δικαιολογηθεί από τα πολύ χαμηλά εισοδήματά του.

Το ΣΔΟΕ ερεύνησε την υπόθεση, έπειτα από καταγγελίες δημοτών της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη Πολεοδομία, και τα αποτελέσματα προέκυψαν από έλεγχο στα «πόθεν έσχες» του, σε βάθος 10ετίας.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο, μεγάλο μέρος των χρημάτων προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί από τους «φίλους» του πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Όπως αποκαλύφθηκε, όμως, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την Πολεοδομία.

Να σημειωθεί πως ο Μεσσήνιος προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, είχε δηλώσει πως για τα ζητήματα ελέγχου και πάταξης της μεγάλης φοροδιαφυγής βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη επιχείρηση, με σκοπό τον εντοπισμό ανάλογων φαινομένων αδικαιολόγητου πλουτισμού, αδήλωτων χρημάτων ή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Όπως ήταν φυσικό, το παραπάνω περιστατικό, μόλις έγινε γνωστό χθες και στην Καλαμάτα, αποτέλεσε αφορμή για διασπορά διαφόρων φημών. Πάντως, σε ερώτηση του «Θ», αν ισχύουν όσα ακούστηκαν, η διαβεβαίωση που πήραμε από την Πολεοδομία είναι ότι το γεγονός αφορά άλλη πόλη και όχι τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Α.Π.