Ο Οδυσσέας και το πολιτικό σχέδιο


 

Του Γιώργου Κυριακόπουλου

 

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ ο «Πατριώτης μας», Οδυσσέας Βουδούρης. Ο Φώτης Κουβέλης στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Οι δύο βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις, αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».
Αναρωτιέμαι, πότε στήριξε το πολιτικό σχέδιο της ΔΗΜΑΡ ο Οδυσσέας και δεν το καταλάβαμε; Φταίει τώρα ο Οδυσσέας για τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ και δε φταίει ο πρώην σύντροφος Φώτης; Ποιος μάζεψε στη ΔΗΜΑΡ τον εκλεκτό της οικογένειας Παπανδρέου προ δεκαμήνου, εγώ; Με ποια κριτήρια τον μάζεψε; Για την άκρως αποτυχημένη θητεία του στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου προ δεκαετίας; Για τη θητεία του στην αυλή των Παπανδρέου, οι οποίοι τον έστειλαν στην Καλαμάτα και τον έβγαλαν βουλευτή με το έτσι θέλω; Γιατί με τις πρώτες δημοσκοπικές δυσκολίες του ΠΑΣΟΚ την κοπάνησε και βγήκε στη γύρα για νέα στέγη, αφού στη Μεσσηνία ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να επανεκλεγεί; Σοβαρά κριτήρια που να δικαιολογούν μετεγγραφές τύπου Βουδούρη δεν μπορεί να υπάρχουν για κόμμα της Αριστεράς, της πραγματικής Αριστεράς, του Ηλιού, του Κύρκου, του Πουλαντζά, του Αναγνωστάκη. Δυστυχώς η σημερινή μεταλλαγμένη Αριστερά μπορεί να χωρέσει στους κόλπους της από Βουδούρη μέχρι Αλέξη Μητρόπουλο και τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ. Νέες εποχές, νέα ήθη. Σήμερα υπάρχει ανακύκλωση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τότε δεν υπήρχε. Σήμερα τον μαζεύεις και αν δε σου κάνει, τον αφήνεις στον μπλε κάδο.

Υ.Γ. Καβούρια στην τσέπη του είχε, εκτός όλων των άλλων, ο διαγραφείς Οδυσσέας. Από έγκυρη πηγή της ΔΗΜΑΡ έμαθα ότι ήταν ο μόνος βουλευτής που δεν έδινε στο κόμμα το συμφωνηθέν ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσής του.