Πήρε Μπελεβέτη και Μανιάτη , τέλος ο Τσαγκαράκης από την Καλαμάτα


 

Έστω και ετεροχρονισμένα η διοίκηση της Καλαμάτας με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση «κάλυψε» τον Αντώνη Ψυχογιόπουλο και ο έμπειρος αμυντικός επέστρεψε στην ομάδα, αποτελώντας την κυριότερη μετεγγραφή της Μαύρης Θύελλας, έστω κι αν χαρακτηρίζεται ως «εσωτερική». Να θυμίσουμε ότι ο 29χρονος Μεσσήνιος αμυντικός είχε αποχωρήσει στα τέλη Νοεμβρίου, εγείροντας ζήτημα ηθικής τάξεως όταν η διοίκηση απέφυγε να πάρει θέση στις κατηγορίες του τέως προπονητή της ομάδας, Γιώργου Μπένου, για το ότι έπαιξε παρασκηνιακό ρόλο στην απομάκρυνση του τελευταίου.

 

«Από πλευράς Διοικήσεως ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος θεωρείται πάντα μέλος της οικογένειας της ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ. Έχει την εκτίμηση μας και την απόλυτη στήριξη μας, περιμένοντας πολλά από αυτόν στον αγωνιστικό τομέα.
Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύτιμος στη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας, όταν τεθεί στη διάθεση του προπονητή -προσπάθεια και απόφαση που θα στηριχθεί από όλο το φίλαθλο κόσμο
» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα, με περίπου 1,5 μήνα καθυστέρηση η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΣ Η Καλαμάτα και ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος σαν έτοιμος από καιρό, δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του.

 

«Δεν έφυγα και ποτέ από την ομάδα, αφού δεν έλυσα το συμβόλαιό μου» λέει χαρακτηριστικά, εξηγώντας όμως ότι δεν ήταν δυνατόν να επιστρέψει χωρίς την ομπρέλα προστασίας της διοίκησης:
«Είχα πάρει την απόφασή μου, καθώς για μένα ήταν θέμα αξιοπρέπειας και το ηθικό κομμάτι είναι πάνω απ’ όλα. Όλο αυτό τον καιρό όμως πολλοί άνθρωποι έδειξαν την αγάπη τους προς το πρόσωπό μου. Φίλαθλοι, παλαίμαχοι με στήριξαν απίστευτα, ακόμη και ο κ. Γαϊτανάρος με πήρε τηλέφωνο, δείχνοντας ότι με πιστεύουν και με εκτιμούν πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπο με ηθικές αρχές. Ήταν πραγματικά συγκινητικό και τους ευχαριστώ.
Η διοίκηση με πλησίασε και μου ζήτησε να βοηθήσω στα δύσκολα. Κατάλαβαν κι αυτοί ότι εγώ θίχθηκα προς τα έξω.
Είμαι τόσα χρόνια στην ομάδα και εννοείται ότι ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω. Δεν είχα κόντρα με κανέναν. Απλώς έγινε αυτό το ατυχές περιστατικό και εγώ έμεινα ακάλυπτος.
Τώρα όμως αυτά έχουν τελειώσει και πρέπει όλοι να συστρατευτούμε για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Προσωπικά όμως δεν με φοβίζει όμως. Σε αυτή την ομάδα μια ζωή είμαστε στα δύσκολα. Θα πρέπει να κάνουμε ένα σημαντικό ντεμαράζ για να καλύψουμε τους χαμένους βαθμούς. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ο αγώνας της Τετάρτης στα Χανιά είναι οριακός και έχει πολύ μεγάλο βαθμολογικό, αλλά και ψυχολογικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το πόσο έχει καταφέρει κάθε ομάδα να διατηρήσει την ετοιμότητά της στη διάρκεια της διακοπής και πάνω απ΄όλα από το ποια θα δείξει στο γήπεδο ότι το θέλει πιο πολύ»
δηλώνει στο «Θ» ο Αντώνης Ψυχογιόπουλος, ο οποίος θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση (έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο «Γ. Λουκαρέας», όπως η σημερινή).

Εκλεκτικές πλέον οι μετεγγραφικές κινήσεις
Με την επάνοδο του Αντώνη Ψυχογιόπουλου καλύφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που υπήρχε στο κέντρο της άμυνας, αρχικά με την δική του αποχώρηση και το τελευταίο διάστημα με τον σοβαρό τραυματισμό του Τάσου Καντούτση.

Στο ρόστερ προστέθηκαν επίσης το τελευταίο διάστημα οι Νουχάνοβιτς, Γκαλίν, Σαραντόπουλος, Ρήγας, Χρησταράς και τελικά και ο Μπελεβέτης. Ο νεαρός Γιώργος Παπαδημητρίου πιθανότατα θα παραχωρηθεί δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ αντίθετα στο …ψυγείο έχει μπει η περίπτωση του Βασίλιεβ. Οι «έξι» θα έχουν μάλιστα δικαίωμα συμμετοχής και στον αγώνα της Τετάρτης στα Χανιά για τη 10η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Αντίθετα, παρ΄ότι ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο η απόκτηση του Χρήστου Μανιάτη, υπάρχει κάποια μικρή εμπλοκή με το δελτίο του και γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ξεπεραστεί έστω και την τελευταία στιγμή.

 

Τέλος ο Τσαγκαράκης από την Καλαμάτα!
Στα τελευταία νέα που έδιναν οι άνθρωποι της Καλαμάτας ήταν ότι ο Δημήτρης Τσαγκαράκης ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και υπήρχε αισιοδοξία ότι θα είναι «παρών» στα Χανιά.
Τελικά όχι μόνο δεν υπολογίζεται για την Τετάρτη, αλλά ούτε στο εξής, καθώς έλυσε αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ συμβόλαιό του, με τον πρόεδρο Γιώργο Ράλλη όμως να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα κακής συνεργασίας, καθώς μάλιστα ήταν η 3η του χρονιά στη Μαύρη Θύελλα.
Η επίσημη εξήγηση είναι ότι υπήρχαν θέματα που τον απασχολούν στην Κατερίνη και παρά την προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα για να επιλυθούν αυτό δεν κατέστη δυνατόν κι έτσι οδηγηθήκαμε στο χθεσινό «διαζύγιο» με τον 28χρονο μέσο.