Στον τελικό των εφήβων η Καλαμάτα 80


 

43-33 ΤΟΝ ΔΙΩΝΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΤΗΣ Η ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

 

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την έβαζαν σε ρόλο οδηγού, η ομάδα της Καλαμάτα 80 επικράτησε χθες το απόγευμα στο Κλειστό της Μεσσήνης του Δίωνα Κυπαρισσίας με σκορ 43-33, στον Μεσσηνιακό «εμφύλιο» του Final Four εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό της Μεγαλόπολης. Εκεί οι «Λύκοι» θ’ αντιμετωπίσουν την ομάδα της ΑΕ Σπάρτης, που επικράτησε στον λακωνικό «εμφύλιο» του Κάστρου Μονεμβασιάς, με σκορ 54-39, έχοντας τη δυνατότητα να κατακτήσουν τον τίτλο συνεχίζοντας την πορεία τους προς τα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των Εφήβων.

 

Το Καλαματιανό Σωματείο μπήκε δυνατά στο χθεσινό ματς και πήρε από την αρχή μια αξιόλογη διαφορά, στηριζόμενο στην τριπλέτα των ποιοτικών Πολιτόπουλου, Παπουτσή και Τσελίκη – οι οποίοι πέτυχαν συνολικά τους 37 από τους 43 πόντους της ομάδας τους – την οποία και διατήρησαν μέχρι το τέλος παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Δίωνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα το συγκρότημα του Σπύρου Ψυχογιού κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 6 πόντους στο τέλος της 3ης περιόδου, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, όμως δεν βρήκε λύσεις επιθετικά και το πλήρωσε, γνωρίζοντας τελικά την ήττα. Για τους ηττημένους, που φανερώνουν συνεχώς την ανοδική τους πορεία στο Μεσσηνιακό μπάσκετ, ξεχώρισαν οι Καζάκος, Λαμπρόπουλος και Στασινός.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο Κλειστό της Μεσσήνης, που δυστυχώς είχε ελάχιστο κόσμο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της  Ένωσης Γιάννης Κουτραφούρης και ο γραμματέας Χρήστος Δαμουράς, καθώς επίσης και λίγοι φίλοι – γονείς των δύο ομάδων.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 43
ΔΙΩΝΑΣ 33

Δεκ.: 19-6, 31-21, 35-29, 43-33.
Διαιτ.: Κυριακόπουλος, Μπακετέας

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Κορογώνας): Τσελίκης 11 (1), Γιαννακόπουλος, Πολίτης, Παναγιωτακόπουλος 6, Μαυροειδής, Σκοκέας, Μούντανος, Πολιτόπουλος 16 (2), Παπουτσής 10 (1).
ΔΙΩΝΑΣ (Ψυχογιός): Μπακολιάς, Κατσαρέας, Καζάκος 11 (3), Μπουσιούτας 3, Λαμπίρης, Λαμπρόπουλος 9 (1), Στασινός 8, Γιαννόπουλος 2, Μάνδαλος, Σιδηροκαστρίτης.