Τρία αμφίρροπα παιχνίδια σήμερα για την 7η αγωνιστική – Ο Ακάδημος νίκησε την Πύλο


 

Με τη διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων, συνεχίζεται σήμερα η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, η αυλαία της οποίας δόθηκε χθες με τα παιχνίδια σε Τέντα και Μεσσήνη αντίστοιχα. Και οι τρεις αναμετρήσεις έχουν έντονο το χαρακτήρα του ντέρμπι και ειδικότερα το ματς που διεξάγεται στην Τρίπολη ανάμεσα στους Δρομείς και τον Σπαρτιατικό, με τις δύο ομάδες να συγκαταλέγονται στα φαβορί για την είσοδο στο Final Four. Βεβαίως, σπουδαίο ματς αναμένεται και το Κρόνος – Πολύβιος, καθώς τα δύο σωματεία καίγονται για βαθμούς, κάτι που ισχύει άλλωστε και για το Παναθηναϊκός – Γύθειο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΥΘΕΙΟ (Τέντα – 4.00 μ.μ.)
Με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το διπλό στην Πύλο θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στο επικίνδυνο Γύθειο. Μπορεί οι «πράσινοι» να στερηθούν τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γιάννη Σταθάκη, ωστόσο η επιστροφή Μανιάτη και Μανώλη θα καλύψει και με το παραπάνω την απουσία τους.
Στον αντίποδα, οι Λάκωνες, που επίσης έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ταξιδεύουν με στόχο το διπλό, το οποίο θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή. Ο κ. Πρώκος υπολογίζει όλους τους αθλητές του, και αυτό είναι ένα στοιχείο που τον κάνει να αισιοδοξεί.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Μπακετέας.

ΚΡΟΝΟΣ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Δ.Σ. Σπάρτης – 6.00 μ.μ.)
Στο παρελθόν ανήκει η ήττα από το Γύθειο για την ομάδα του Κρόνου, που ζητά τη νίκη κόντρα στον ουραγό Πολύβιο. Ο κ. Σκιαδάς θα έχει στη διάθεσή του τον Κουβελιώτη που επιστρέφει και βεβαίως ο Κρόνος μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα.
Όσον αφορά την ομάδα της Μεγαλόπολης, υπολογίζεται κανονικά ο Αντωνίου, όμως τα πράγματα δεν είναι ιδανικά, αφού τα τελευταία αποτελέσματα την έχουν φέρει στην ουρά και σε πολύ δύσκολη θέση. Ως εκ τούτου για να διατηρηθούν ζωντανές οι ελπίδες για το συγκρότημα του κ. Θεοδωρόπουλου, η νίκη ισοδυναμεί με μονόδρομο.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Δούβρης και Χαλουλάκος.

ΔΡΟΜΕΙΣ – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Δ.Γ. Τρίπολης – 6.00 μ.μ.)
Στο παρελθόν ανήκει η εντός έδρας ήττα της περασμένης Τετάρτης από τη Μεσσήνη για την ομάδα των Δρομέων, που θα παραταχθεί πλήρης κόντρα στον ισχυρό Σπαρτιατικό, επιζητώντας την επιστροφή στις νίκες και τη διατήρηση στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, οι Σπαρτιάτες ταξιδεύουν στην Τρίπολη με «καταρρακωμένη» την ψυχολογία, λόγω των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων, ωστόσο είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν το διπλό προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του Final Four.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι κ.κ. Αναστόπουλος, Μπαμπάς.

Αύριο το Δίωνας – Άτλας
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στο Κλειστό της Κυπαρισσίας, εκεί όπου ο ανεβασμένος Δίωνας θα υποδεχθεί τον «ταλαιπωρημένο» λόγω των προβλημάτων Άτλαντα. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί, όμως ο Άτλας που είναι πιθανόν να ταξιδέψει με αρκετές απουσίες, έχει τις δυνατότητες να κτυπήσει το ματς στα ίσια.


 

 ΑΠΟ ΑΚΑΔΗΜΟΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ
Α΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Καθάρισε (73-56) στο β΄ ημίχρονο την Πύλο ο Ακάδημος
Με αντεπίθεση διαρκείας, που ξεκίνησε από το δεύτερο δεκάλεπτο και ολοκληρώθηκε με τη λήξη του αγώνα, ο Ακάδημος Καλαμάτας επικράτησε χθες το απόγευμα του ΝΟ Πύλου με 73-56, στο πρώτο από τα  παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας μπάσκετ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως η ομάδα του κ. Ροζακέα, σταδιακά ανέβασε στροφές, και εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της στους ψηλούς, τις επιθετικές της λύσεις και τη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, έφθασε σχετικά εύκολα στην επικράτηση, που την διατηρεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Όσον αφορά την Πύλο, πάλεψε το ματς, όπως κάνει άλλωστε πάντοτε, ωστόσο είχε απουσίες και ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον αγώνα. Πάντως οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ μαχητικοί, πολύ σκληρή ως ομάδα και μπορούν να φθάσουν στο στόχο της παραμονής.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ 73
ΝΟ ΠΥΛΟΥ 56
Δεκ.: 16-17, 38-28, 52-40, 73-56.
Διαιτ.: Ταβουλαρέας, Νικητόπουλος
ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ροζακέας): Μαθιόπουλος 12 (3), Γεωργανάς 17, Σκοπέτος 5, Αλοίμονος 11 (1), Κουτίβας 14, Μάλαμας 7, Κατσούλης 5, Ανδριανόπουλος 2, Φιλιππόπουλος, Στακιάς, Καρμοίρης.
ΝΟ ΠΥΛΟΥ (Δημητρόπουλος): Ζευγίτης 8, Γ. Διακουμής 15, Τσέκας 15 (1), Σταθακόπουλος 11, Καλδής 3 (1), Διακουμής, Καλογερόπουλος 2, Φουρτούνης, Μαρίνης.