Αποπέμφθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου της Τρίπολης λόγω Χρυσής Αυγής


Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από ώρα σε ώρα για τις εξελίξεις στο  Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα για την παύση από τη θέση της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Ελένης Σιουρούνη.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου η κα. Σιουρούνη παύει να είναι πλέον διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 

 

O λόγος της απόφασης έχει να κάνει με όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες. 

Πιο συγκεκριμένα…

Την περασμένη Τετάρτη και σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν «έφοδο» σε θαλάμους του νοσοκομείου Τρίπολης ζητώντας να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Την  εποµένη  του ελέγχου των Χρυσαυγιτών, η διοικήτρια  συναντήθηκε µε  εκπρόσωπο  της  τοπικής  οργάνωσης  της  Χρυσής Αυγής  για το θέµα των παράνοµων αποκλειστικών  νοσοκόµων –ως γνωστόν πρόκειται για μια χρόνια πληγή του ΕΣΥ που βαθαίνει συνεχώς λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πλημμελών ελέγχων της πολιτείας στις παράνομες αλλοδαπές, φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια η κυρία Σιουρούνη στο ArcadiaPortal.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινός στόχος με την Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο».

Η συνέντευξη τύπου της διοικήτριας με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του  Ιατρικού  Συλλόγου  Αρκαδίας. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου και χειρουργός στο νοσοκομείο Τρίπολης, κατηγόρησε  τη διοίκηση  του  Παναρκαδικού  Νοσοκοµείου Τρίπολης  ότι  δεν  ανταποκρίνεται  στον  θεσµικό  της  ρόλο. Όπως  είπε,  n διοίκηση  «ψάχνει εξωθεσµικούς  “βοηθούς” εκπλήρωσης  των  καθηκόντων της  και επιβραβεύει  δηµόσια  την αυτοδικία,  σε  µια  περίοδο  κατά  την  οποία  ο δηµόσιος  λόγος,  εκφερόµενος από  τους  δηµόσιους αξιωµατούχους,  πρέπει  να  είναι  ιδιαίτερα  προσεκτικός».  

 

πηγή: arcadiaportal.gr