Παίρνει μέτρα για τα διατηρητέα κτήρια o Δήμος Καλαμάτας


 

Μετά από χρόνια υποσχέσεων και απραξίας για την τύχη των παραδοσιακών κτηρίων της πόλης, οι σοβάδες που έπεσαν προχθές από το κτήριο απέναντι από το Δημαρχείο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν διερχόμενοι και η Δημοτική Αστυνομία να λάβει μέτρα προστασίας, φαίνεται ότι «ξύπνησαν» τη Δημοτική Αρχή.

Η πρώτη κίνηση από την πλευρά της ήταν να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες του διατηρητέου να κάνουν τις αναγκαίες ενέργειες.

Επίσης, κατά τις προσεχείς ημέρες συνεργεία του Δήμου θα κάνουν ελέγχους σε όλα τα διατηρητέα τα οποία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, παρουσιάζουν προβλήματα, με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Όπως τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς, ήδη από τα συνεργεία μηχανικών του Δήμου Καλαμάτας έχει γίνει η σχετική καταγραφή των προβλημάτων και από την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με υπαλλήλους της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, θα προχωρήσουν σε άρση της επικινδυνότητας των διατηρητέων κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας.

Από την άλλη πλευρά, ζήτησε από τους ιδιώτες που έχουν διατηρητέα κτήρια να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προστασίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναλάβει ο Δήμος Καλαμάτας το έργο αυτό και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τα έξοδα.

Α.Π.