Έτος Γαστρονομίας το 2013 από τους Μεσσήνιους ξενοδόχους


«Μεσσηνία 2013 – Έτος Γαστρονομίας» αποφάσισε να κηρύξει τη φετινή χρονιά η γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας.

Την υλοποίηση των δράσεων του Έτους Γαστρονομίας, που αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την περιοχή με σημαντική γαστρονομική παράδοση και μοναδικές ποικιλίες τοπικών προϊόντων, όπως το λάδι, τις ελιές και το κρασί, θα αναλάβουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην προβολή του Νομού Μεσσηνίας προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός με προτάσεις γαστρονομίας, εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που προσφέρει στους πολυάριθμους τουρίστες.

Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησαν, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, εκ μέρους του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η κα Βίκυ Ιγγλέζου και ο καθηγητής κ. Νίκος Κατσαρός.

Στην εκδήλωση δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας με μεγάλη συμμετοχή  προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, επίσης, στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, που επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από την Costa Navarino.