Αντιδιαβρωτικά έργα για Αρχοντικό,Παλιόχωρα και Κιτριές


Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Άλλη μία σύσκεψη για την αντιδιαβρωτική προστασία περιοχών της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και η μελετήτρια των έργων, Μαριλένα Φράγκου, εξετάσθηκαν ζητήματα των μελετών για τις περιοχές Κορώνης, Μουρτιά Μεσσήνης και Άγιου Ανδρέα, αλλά και για Αρχοντικό, Παλιόχωρα και Κιτριές.

 

Έργα

Ειδικότερα, η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, με τη συμμετοχή του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, της αντιδημάρχου Πύλου – Νέστορος Πελαγίας Λευτάκη, στελεχών της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεσσηνίας.

Όπως τονίσθηκε, τα ολοκληρωμένα σχέδια αντιδιαβρωτικής προστασίας Κορώνης του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ακτής «Μουρτιά» του Δήμου Μεσσήνης και παραλίας Αγίου Ανδρέα Αίπειας είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και θα υλοποιηθούν με προγραμματικές συμβάσεις των συμμετασχόντων φορέων και της Αναπτυξιακής Εταιρείας, στο μέγεθος που αναλογεί στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Για τα συγκεκριμένα τρία έργα υπήρξε δέσμευση των παρευρισκομένων εκπροσώπων των Δήμων για συμμετοχή στο ποσό που αναλογεί για την ολοκλήρωση των οριστικών μελετών. Το δε έργο «Μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας Πεταλιδίου και Νέας Κορώνης» θα συζητηθεί σε επόμενη συνάντησή τους.

Παράλληλα, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και τα έργα προστασίας στις περιοχές Αρχοντικό, Παλιόχωρα και Κιτριές, τα οποία έχει αναλάβει η ίδια μελετήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει ζήτημα με τις οφειλές προς τη μελετήτρια από το Δήμο Δυτικής Μάνης, καθώς και το Δήμο Τριφυλίας. Παρά ταύτα, η ίδια υποσχέθηκε να παραδώσει τα τεύχη δημοπράτησης των τριών έργων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, υπήρξε δέσμευση από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας πως οι υποχρεώσεις που θα αναλάβει η Περιφέρεια προς τη μελετήτρια θα τηρηθούν.