Πρεμιέρα αύριο με το έργο «Σιγά… γκρεμός» (Βίντεο)


 

Το θεατρικό έργο «Σιγά… γκρεμός» θα ανεβάσει η θεατρική ομάδα «Συν Ένα- Μιχάλης Τούμπουρος» από αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συρραφή των έργων «Πού πάει αυτό το λεωφορείο» και «Κυριακή των παπουτσιών» του γνωστού Λάκη Λαζόπουλου.

 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σχήματος, Όλγα Θεοδώρου, ο τίτλος της νέας παράστασης δεν είναι τυχαίος, αφού ταιριάζει με τους καιρούς που ζούμε. Η οικονομική αλλά και κοινωνική κρίση δημιουργεί ανασφάλεια και μια έντονη κοινωνική κατάσταση. Η δε παραγωγή έχει λίγο από όλα, με κυρίαρχα στοιχεία το χιούμορ και τη σάτιρα.

Μάλιστα, επειδή πιστεύει ότι το χιούμορ είναι μια διέξοδος από τις δυσκολίες, η κυρία Θεοδώρου απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να διασκεδάσει, να προβληματιστεί και, τελικά, να περάσει ένα όμορφο δίωρο.

 

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης Κώστας Κατσουλάκης τόνισε την αξία αυτών των έργων, καθώς τα θεωρεί ό,τι καλύτερο έχει κάνει ο Λαζόπουλος στο θέατρο. «Έργα παλιά αλλά δυστυχώς επίκαιρα, διασκεδαστικά αλλά με τραγική ειρωνεία… χαρακτηριστικό του Λαζόπουλου είναι να σατιρίζει αλλά και να καταγγέλλει» παρατήρησε.

Επειδή σε όλη την παράσταση υπάρχουν στοιχεία αισιοδοξίας, όπως και ο ίδιος τα βλέπει αισιόδοξα, γι’ αυτό το σχήμα έχει επιλέξει το κομμάτι «Μηδέν» του αείμνηστου Μιχάλη Τούμπουρου.

Τέλος, καλωσόρισε στη θεατρική ομάδα τη χορογράφο Μαρία Σκαφιδά και τον Skitsofreni.

 

Τελευταία η Μαρία Σκαφιδά, μίλησε για το δέσιμο χορού και θεάτρου και χαρακτήρισε ως πολύ ωραία τη συνεργασία της με το ερασιτεχνικό σχήμα.

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης

Μουσική: Μιχάλης Τούμπουρος

Χορογραφίες: Μαρία Σκαφιδά

Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέκα Σταυριανέα- Μιμίκα Τάσση.

Στην παράσταση θα λάβουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι: Δημητροπούλου – Γκόνη Βάσω, Διακουμέα Δήμητρα, Γαρδελίνου Γεωργία, Γκόνη Στέλλα, Ζούπα Ρόη, Θεοδώρου Όλγα, Καρμοίρης Λευτέρης, Κρόμπα Μαρία, Κρόμπας Παναγιώτης, Κυριακουλάκος Νίκος, Λεάκου Έφη, Λυμπεροπούλου Αλεξάνδρα, Μαραβά Βασιλική, Μέντη Ρούλα, Μελιγαλιώτης Παναγιώτης, Μιμίκος Λέανδρος, Μποτσέα Σοφία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Σταυροπούλου Ελένη, Τζιφή Μαρία, Τσαπόγας Τάκης, Τσώνη Γεωργία, Χαχής Βαγγέλης, Χειλά Ειρήνη και Χρανιώτη Γωγώ.

 

Στοιχεία για την παράσταση

Το έργο θα παίζεται καθημερινά από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, στις 9.00 το βράδυ, εκτός από τις δύο Δευτέρες. Το εισιτήριο έχει 12 ευρώ, ενώ το φοιτητικό 8. Για ομάδες άνω των 15 ατόμων το εισιτήριο θα είναι μειωμένο (8 ευρώ).

 

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

http://youtu.be/eEhzm2ixOMU