Το “Θάρρος” παίζει στοίχημα και σας προτείνει


 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Προς το 9ο Συντακτικό Συνέδριο (ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα) βαδίζει το ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του.

Όμως, αντί το διακύβευμα να είναι οι πολιτικές θέσεις, τα στελέχη του αναλώνονται καθημερινά στα διαδικαστικά και, μάλιστα, με έναν τρόπο που δυναμιτίζει εν τη γενέσει του το όποιο αποτέλεσμα επιδιώκεται να προκύψει.

Αυτή την περίοδο το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ανοίξει τη συζήτηση για την ιδεολογική του ταυτότητα, τις πολιτικές του, τις συμμαχίες του, τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, με την Αριστερά, ευρύτερα και όχι μόνο με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και για τις πραγματικές αιτίες που έκαναν τον κόσμο να του γυρίσει την πλάτη.

Το να χρησιμοποιείται ως μοναδικό επιχείρημα, ότι το κόμμα βρέθηκε στη δίνη μιας κρίσης που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Καραμανλή και ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σ’ έναν «ιστορικό συμβιβασμό», όπως υποστηρίζει η ηγεσία του, προκειμένου να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, είναι προφανές ότι δεν αρκεί.

Πάντως, επικρατεί ανησυχία και προβληματισμός, εν όψει της σημερινής κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη συνέδρων. Αφενός, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά αν η προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές εκλογές θα είναι μεγάλη και, αφετέρου, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με τις παραπάνω παρατηρήσεις κινήθηκαν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας, τα μέλη της ΝΟΕΣ και της ΚΟΕΣ που μίλησαν για τη σημερινή εκλογική διαδικασία, το επικείμενο συνέδριο, αλλά και το μέλλον του κόμματος. Σ’ αυτή πήραν μέρος οι: Μιχ. Σούμπλης (συντονιστής Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου), η τέως βουλευτής και μέλος της ΚΟΕΣ Ν. Γιαννακοπούλου, το μέλος της ΚΟΕΣ Δ. Αλευράς, ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΟΕΣ Ι. Χριστόπουλος και το μέλος της ΝΟΕΣ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θ. Μπρεδήμας.

Στις τοποθετήσεις τους μίλησαν για μια διαδικασία απόλυτα δημοκρατική, χωρίς ομαδοποιήσεις, χειραγώγηση και αποκλεισμούς μελών, αφού με τη μονοσταυρία όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν.

Η Ν. Γιαννακοπούλου τόνισε στην παρέμβασή της ότι με το συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μπει σε νέα πορεία, η οποία θα έχει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό της φυσιογνωμίας του. «Θέλουμε ένα νέο κόμμα, ανοικτό, λαϊκό, πατριωτικό και δημοκρατικό», σχολίασε.

Ο Δ. Αλευράς, με τη σειρά του, σημείωσε ότι μέσα από το συνέδριο το κόμμα θα πρέπει να βγει όσο πιο πολύ ισχυρό και ενισχυμένο γίνεται, γιατί ως πολιτικός σχηματισμός είναι αναγκαίος για τη χώρα. Υποστήριξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διαδικασίες εκλογής μελών θα είναι ξεκάθαρες, χωρίς τα… βάρη και τα παιχνίδια του παρελθόντος, και κάλεσε τους φίλους και τα μέλη να συμμετάσχουν μαζικά.

Ο Ι. Χριστόπουλος είπε ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατανοούν την πικρία και την απογοήτευση του κόσμου, όμως, επειδή προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινωνίας, αυτή θα του δώσει και πάλι τη δύναμη για ένα νέο ξεκίνημα.

Τέλος, ο Θ. Μπρεδήμας κάλεσε τους πολίτες της Μεσσηνίας να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή διαδικασία, επιβεβαιώνοντας έτσι και πάλι την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ. «Ένα κόμμα που έπαιξε και συνεχίζει ακόμα να πρωταγωνιστεί στην ιστορία του τόπου μας. Πληρώσαμε το τίμημα των λαθών μας το προηγούμενο διάστημα, σήμερα έφτασε η στιγμή για μια νέα πορεία», είπε.

Το “Θάρρος” παίζει στοίχημα και σας προτείνει


«Over» από τα αποδυτήρια (1.70)

 

Από ήττες προέρχονται Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν και ψάχνουν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Εντυπωσιακή η παράδοση στα μεταξύ τους ματς, με τους γηπεδούχους να μην κερδίζουν τις «ασπιρίνες» εντός έδρας από το 1989 και μετά, μετρώντας έκτοτε 0-15-5

 

Η Γκλάντμπαχ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 30’ στη Νυρεμβέργη και στη συνέχεια το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 59’ στο τελικό 2-1. Πρώτη ήττα το 2013 και πρώτη μετά από εφτά αγωνιστικές (3-4-0), παραμένει όμως οριακά και εξαιτίας ισοβαθμίας εκτός της ζώνης των ευρωπαϊκών θέσεων.

Στη φετινή της μέτρια σε σχέση με πέρσι πορεία ευθύνεται ξεκάθαρα η άμυνά της, αφού έχει δεχτεί περισσότερα γκολ από όσα σκόραρε (28-29), ενώ είναι και η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (7-8-5). Εντός έδρας μετράει 5-2-2, αλλά βρίσκει απέναντί της το χειρότερό της εφιάλτη, αφού τη Λεβερκούζεν δεν την έχει κερδίσει εντός έδρας από το 1989!

Έκτοτε μετράει 0-15-5 (!), με τις 13/15 αυτές ισοπαλίες να έρχονται με σκορ εκατέρωθεν και τις 7/15 με σκορ 2-2!

Δεύτερο σερί γειτονικό ντέρμπι για τη Λεβερκούζεν, που την προηγούμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να πάει κόντρα στην αρνητική παράδοση που έχει με την Ντόρτμουντ και ηττήθηκε με 2-3, πέφτοντας και από τη 2η θέση. Πάντως, το πάλεψε αφού, αν και βρέθηκε με 0-2 πίσω στο σκορ στο 9’, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 62’ σε 2-2, δέχτηκε όμως και τρίτο γκολ ένα λεπτό αργότερα.

Αυτή ήταν και η πρώτη εντός έδρας ήττα της επί θητείας Χίπια σε όλες τις διοργανώσεις (11-4-1). Εκτός έδρας, οι «ασπιρίνες» μετράνε 4-2-4 με 9/10 over, ενώ συνολικά έχουν φέρει 14/20 over.  

 

G/G (1.55) στο Τότεναμ-Νιούκαστλ

 

8/12 GG εντός η Τότεναμ, 9/12 εκτός η Νιούκαστλ

 

Σημαντικό διπλό στο Χόθορνς, μια έδρα από την οποία λίγοι πέρασαν αλώβητοι μέχρι στιγμής, πέτυχε την περασμένη Κυριακή η Τότεναμ, χάρις σε ακόμα ένα πολύ όμορφο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ, που στο 67’ μετά από σλάλομ κεραυνοβόλησε τον Φόστερ για να γράψει το τελικό 0-1. Η αναμέτρηση ουσιαστικά κρίθηκε στην απευθείας κόκκινη που αντίκρισε ο μπακ των γηπεδούχων Ποπόφ με το καλημέρα του δεύτερου ημιχρόνου, μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο 45λεπτο. Ευτυχής, φυσικά, μετά τη νίκη της ομάδας του παρουσιάστηκε ο Άντρε Βίλας Μπόας, που είδε την Τότεναμ να επεκτείνει το αήττητο σερί της σε 5-4-0 και να πλησιάζει την τρίτη Τσέλσι στον πόντο.

6-4-2 ρεκόρ της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με τέρματα 18-12 (7/12 under 2,5 αλλά 8/12 GG), σκοράρει κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων της (74% των τερμάτων της ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο), στις τρεις τελευταίες υποδοχές της Νιούκαστλ επικράτησε χωρίς να δεχθεί γκολ, αλλά 10/13 πιο πρόσφατα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχαν γκολ εκατέρωθεν.

Εκτός του Ντεφόε, τραυματίες είναι οι Καμπούλ (στόπερ) και Σάντρο (μέσος), ο Αντεμπαγιόρ πήρε μερικές μέρες άδεια για ξεκούραση, αλλά εφόσον είναι υγιής θα ξεκινήσει.

Δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη, μετά το διπλό στο Βίλα Παρκ, σημείωσε την προηγούμενη αγωνιστική η Νιούκαστλ, επικρατώντας με 3-2 της Τσέλσι χάρις σε γκολ του νεοαποκτηθέντος μέσου Σισοκό στο 91’.

Αμφίρροπο ματς με συναρπαστική εξέλιξη, οι “Toons” προηγήθηκαν με τον Γκουτιέρεζ στο 41’, αλλά βρέθηκαν να κυνηγάνε μετά από ένα καταστρεπτικό πεντάλεπτο (55’-60’), όπου οι “μπλε” σκόραραν δις, για να έρθει ο πρώην μέσος της Τουλούζ να φέρει ξανά τούμπα το ματς με δύο προσωπικά γκολ.

1-5-6 το εκτός έδρας ρεκόρ της Νιούκαστλ με τέρματα 16-26 (7/12 over 2,5, 9/12 GG), το δοκάρι της έχει τραντάξει 16 φορές φέτος, αριθμός ρεκόρ για την κατηγορία, 8/12 GG μετράει εντός η Τότεναμ, 9/12 εκτός η Νιούκασλ.

 

Κερδίζει από ημίχρονο η Τσέλσι

(1.55), με ρίσκο (4-6 goal) 2.10

 

Δυνατά μπαίνει στα παιχνίδια της η Τσέλσι, που υποδέχεται την αποδεκατισμένη αμυντικά Γουίγκαν, ψάχνοντας την επιστροφή της στις νίκες

 

Δεν μπορεί με τίποτα να αγιάσει η Τσέλσι φέτος, αφού για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι σημείωσε δύο τέρματα, αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια. Μάλιστα, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της στο Σεντ Τζέιμς Παρκ αναγκάστηκε σε ήττα με 3-2 από τη μαχητική Νιούκαστλ, με το νικητήριο γκολ για τους “Toons” να έρχεται στο 91’ και ενώ προηγουμένως οι παίχτες του Μπενίτεθ είχαν γυρίσει το ματς από 1-0 σε 1-2. Ο νεοαποκτηθείς μέσος των γηπεδούχων Σισοκό σημείωσε τα δύο τέρματα της ομάδας του στο δεύτερο μέρος, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τις αμυντικές αδυναμίες των “μπλε”, που αφήνουν πολλούς ελεύθερους χώρους, ειδικά στην κόντρα.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι της κόντρα στη Ρέντινγκ, που μέχρι το 87’ βρίσκονταν 0-2 μπροστά στο σκορ, για να φύγει από το Μαντέτσκι μόνο με το βαθμό της ισοπαλίας, η Τσέλσι άξιζε καλύτερης τύχης, πλέον όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει και η επιστροφή στις νίκες είναι επιτακτική, αφού οι “μπλε” κινδυνεύουν να χάσουν και την τρίτη θέση του πρωταθλήματος (που οδηγεί απευθείας στους ομίλους το Τσάμπιονς Λιγκ), με την Τότεναμ να τους έχει πλησιάσει στον πόντο.

6-4-2 το ρεκόρ τους στο Στάμφορντ Μπριτζ (26-11 τέρματα με 6/12 over 2,5), τουλάχιστον δύο γκολ σημείωσαν στο πρώτο ημίχρονο σε 3/4 τελευταία παιχνίδια τους εκεί, εκτός παραμένει ο μέσος Ρομέου, στο Κόπα Άφρικα συνεχίζουν οι Μίκελ και Μόουζες, αμφίβολος ο Τσεχ με σπασμένο δάκτυλο και εξαιρετικά αμφίβολος ο Μπα με σπασμένη μύτη («δώρο» του πρώην συμπαίχτη του Κολοτσίνι), λογικά προλαβαίνει ο Νταβίντ Λουίζ.   

Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία με 2-2 για τη Γουίγκαν στο σαββατιάτικο παιχνίδι της κόντρα στη Σαουθάμπτον, παρουσίασε τις γνωστές αδυναμίες της στο “DW” (με 2-4-7 έχει τη χειρότερη συγκομιδή και μακράν τη χειρότερη εντός έδρας άμυνα στην κατηγορία με 27 γκολ παθητικό) και παρότι ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του στόπερ Κάλντγουελ στο 25’, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ (64’ Λάμπερτ, 85’ Σνέιντερλιν), για να τη λυτρώσει στο 90’ ο φορ Μαλόνεϊ.

3-2-7 το εκτός έδρας ρεκόρ της Ρέντινγκ (9/12 over 2,5), σκόραρε και στις πέντε τελευταίες εξόδους της, ενώ στα δεκαπέντε τελευταία κράτησε μόλις μια φορά το μηδέν πίσω. Από το 2005 μετράει 1-2-13 κόντρα στην Τσέλσι, ανεξαρτήτως έδρας, συνεχίζουν οι πολλές απουσίες.

 

Over (1.40 ) & με ρίσκο 4-6 Goal (2.20)

 

5-0-1 μετράει η Στουτγάρδη τα έξι τελευταία χρόνια απέναντι στη Βέρντερ

 

Πολλές οι τέσσερις σερί ήττες για τη Στουτγάρδη, που ψάχνει κάπου να ξεσπάσει. Η Βέρντερ έρχεται από σημαντική νίκη, αλλά εκτός έδρας χωλαίνει (2-2-6), με όλες τις ήττες της να είναι σε συνδυασμό με over. Εντυπωσιακά σκορ για τους γηπεδούχους τα προηγούμενα χρόνια

 

Χειρότερα δε θα μπορούσε να ξεκινήσει η Στουτγάρδη το 2013, αφού με την ήττα από τη Φορτούνα με 3-1, όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 37’, συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες μετά τη διακοπή και αν συνυπολογίσουμε και την ήττα πριν από τις γιορτές, στα τέσσερα τελευταία της δεν έχει πάρει ούτε βαθμό!

Ακόμα κι έτσι, όμως, παραμένει μόλις στο -4 από τις ευρωπαϊκές θέσεις, που είναι και ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας. Πάντως, εντός έδρας μετράει μόλις 3-2-4 με 6/9 over, αλλά έχει καλή παράδοση κόντρα στη Βέρντερ. Με την ομάδα της Βρέμης μετράει 5-0-1 τα έξι προηγούμενα χρόνια εντός έδρας με τις νίκες της να έρχονται με εντυπωσιακά σκορ: 4-1, 6-3, 4-1, 6-0 και 4-1!

Εξέτισε και επιστρέφει ο βασικός εξτρέμ Χάρνικ (5 γκολ) και αποθεραπεύτηκε ο στόπερ Νιντερμάιερ, με τα όποια προβλήματα υπάρχουν να είναι μόνο μακροχρόνια.

Η Βέρντερ είχε εξαιρετική παράδοση με το Αννόβερο (17-7-1) και παρά το ότι περίμενε πολύ για να την επιβεβαιώσει, τελικά τα κατάφερε, με τον Πέτερσεν να τη γλιτώνει στο φινάλε με δύο γκολ στο 85’ και 88’ (2-0). Ήταν η πρώτη νίκη μέσα στο 2013 και η πρώτη μετά από τέσσερις αγωνιστικές (0-1-3).

Ισόβαθμη με τη Στουτγάρδη, πλέον, η ομάδα της Βρέμης, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εκτός έδρας, όπου μετράει 2-2-6 με 8/10 over, ενώ και οι έξι ήττες της ήρθαν σε συνδυασμό με over. Σημαντικές οι επιστροφές από τιμωρίες των Φριτς (αρχηγός/μέσος) και Αρναούτοβιτς (εξτρέμ, 5 γκολ, 5 ασίστ), δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα οι απουσίες των Φίλκρουγκ (φορ, 1 γκολ) και Μπαργκφρέντε (μέσος).

 

επιμέλεια στήλης: Παναγιώτης Χλάπας

Το “Θάρρος” παίζει στοίχημα και σας προτείνει


G/G στο Τορίνο (1.65)

 

Την Σαμπντόρια υποδέχεται η Τορίνο που είναι εδώ και 6 παιχνίδια αήττητη στο πρωτάθλημα. Από εντυπωσιακή νίκη προέρχονται οι φιλοξενούμενοι που έχουν σκοράρει στα 9/11 εκτός έδρας της παιχνίδια.  Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεγκιορίνι, που σκόραρε 2 φορές η Τορίνο, πήρε ισοπαλία με 2-2 στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Ίντερ εκτός έδρας παραμένοντας για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος αήττητη. Την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών απέκτησε από την Πεσκάρα τον επιθετικό Τζόνατας, ενώ πήρε δανεικό τον Βέλγο επιθετικό Μενγκά από την Λιρς και τον αμυντικό Κόπολα από την Μίλαν.

«Βασίλισσα» των ισοπαλιών φέτος μετρώντας ήδη 10 στο πρωτάθλημα. Εντός έδρας έχει σκοράρει σε 7/10 παιχνίδια της, ενώ κόντρα στην Τορίνο δεν έχει καλή παράδοση έχοντας καταφέρει να κερδίσει μόλις 2/13 τελευταία.

Εντυπωσιακή σε έκταση νίκη για την Σαμπντόρια την προηγούμενη αγωνιστική, που διέλυσε εντός έδρας την Πεσκάρα, έχοντας σαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ικάρντι που σκόραρε 4 φορές στο παιχνίδι. Οι παίκτες της Σαμπ αφιέρωσαν την νίκη τους στον πρόεδρό τους που απεβίωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιστρέφει στην αποστολή ο Έντσο Μαρέσκα

Η Σαμπντόρια έχει σκοράρει σε 9/11 εκτός έδρας της παιχνίδια, ενώ μετά το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής κόντρα στην Μίλαν έχει δεχτεί γκολ σε όλα μακριά από την Γένοβα. Εκτός έδρας έχει 7/11 over.

Over για Σάλκε (1.50)

 

Οι “βασιλικοί μπλε” υποδέχονται την ουραγό Γκρόιτερ Φιρτ του δικού τους παιδιού Μάικ Μπίσκενς, ψάχνοντας για μια ακόμα νίκη στη Φέλτινς Αρίνα. Ενισχυμένοι επιθετικά οι φιλοξενούμενοι.

Αν και παρατάχθηκε με δύο σέντερ φορ (με τον Μάρικα να παίζει δίπλα στον Χούντελααρ) στην “SGL Arena” η Σάλκε δεν παρουσιάστηκε πιο επιθετική, φεύγοντας ευχαριστημένη με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από το Άουγκσμπουργκ. Πιο ζωηροί οι γηπεδούχοι, έψαξαν με μεγαλύτερο ζήλο το γκολ και έφτασαν πολύ κοντά στο 69΄, όταν το σουτ του Μόλντερς σταμάτησε στο δοκάρι του Χίλντεμπραντ. Στο τελευταίο 20λεπτο οι δύο ομάδες συμβιβάστηκαν με το βαθμό, που διατήρησε τους “βασιλικούς μπλε” αήττητους το 2013, αφού στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου επικρατήσαν του Αννόβερου με 5-4.  

Στο -4 αυξήθηκε η διαφορά της Σάλκε από την τετράδα, στόχος της ομάδας από την αρχή της σεζόν. Εννέα μόλις βαθμούς έχει μαζέψει στα ταξίδια της (2-3-4), αντίθετα στην “Φέλτινς Αρίνα” παρουσιάζεται ισχυρή με ρεκόρ 6-2-2 (6/10 over 2,5), σκοράροντας κατά μέσο όρο δύο τέρματα ανά αγώνα, ενώ 6/8 νίκες της φέτος συνοδεύτηκαν με over 2,5.

Over στο Αμπέ Ντεσάμπ η Μπαστιά (1.80)

 

Για τρίτο και τελευταίο εντός έδρας ματς η Μπαστιά ξενιτεύεται λόγω τιμωρίας και μετά το Γκενιόν πηγαίνει στο Αμπέ Ντεσάμπ για να φιλοξενήσει την Εβιάν. Τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας έχουν οι Κορσικανοί και μετράνε 9/10 εντός έδρας over, μετρώντας 9/10 over και 18/22 συνολικά, που είναι φυσικά τα περισσότερα στην κατηγορία. Μακράν τη χειρότερη άμυνα έχουν οι Κορσικανοί (28-47), ενώ ως γηπεδούχοι δεν έχουν ισοπαλία (5-0-5 με γκολ 17-21, 3,8 κατά μέσο όρο).

Τα 7/10 εντός έδρας ματς της Μπαστιά ήταν και goal-goal και σε κανένα δεν κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Από τα 11 εκτός έδρας τους παιχνίδια μόνο σε 2 οι φιλοξενούμενοι δεν δέχτηκαν γκολ, ενώ τα 6/11 ήταν και over Σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι της η Μπαστιά δεν κράτησε το μηδέν στην άμυνα και τα 9/10 ήταν over.

 

 

Nίκη για Αμβούργο (2,25) και (OVER) (1.60

 

Σε κάστρο έχει μετατρέψει την “Ίμτεχ Αρίνα” η ομάδα του Φινκ, που καλείται να χτίσει νικηφόρο σερί υποδεχόμενη την επίσης ομάδα έδρας Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στη Βέρντερ, το Αμβούργο παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 9΄ επικράτησε τελικά της ομάδας του Σάαφ με 3-2 πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του. Σον (23΄), Αόγκο (46΄) και Ρούντνεβς (52΄) έφεραν την ανατροπή, με τον Παπασταθόπουλο να μειώνει στο 54΄ και τη Βέρντερ να απειλεί, μέχρι το 80’ και την κόκκινη του Φριτς που ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Αήττητη το 2013 η ομάδα του Φινκ, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου απέσπασε 1-1 στην έδρα της Νυρεμβέργης έπειτα από καλή εμφάνιση. Είναι στον όμιλο των ομάδων που κυνηγάνε την ευρωπαϊκή έξοδο, στην έδρα της ως τώρα παρουσιάζεται δυνατή μετρώντας συνολικά 6-0-3 (5/9 under 2,5). Εκτός παραμένει ο βασικός στόπερ Μασιέν.

Ακόμα μια νίκη στην έδρα της (7η σε 10 ματς) πέτυχε το περασμένο Σάββατο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στη Χόφενχαϊμ, με το τελικό 2-1 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Φε μπήκε δυναμικά απειλώντας από την αρχή, παρότι και η ίδια απειλήθηκε σε αρκετές περιπτώσεις, και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Λάνιγκ στο 35΄. Στην επανάληψη παρότι έπεσε κάπως ο ρυθμός, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 65΄, αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις δύο λεπτά, αφού ο εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι Άιγκνερ βρήκε δίχτυα για ακόμα μία φορά.

 

 επιμέλεια: Παναγιώτης Χλάπας