Τριανταπέντε ερωτοαπαντήσεις για το σχέδιο «Αθηνά» δημοσιεύει το υπουργείο Παιδείας στην ιστοσελίδα του


 

Από τον Εθελοντικό Σύλλογο ΓΑΙΑ της Μάνης εστάλη ένα ακόμα τραυματισμένο γεράκι στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ANIMA.

 

Το άτυχο, πανέμορφο, άγριο πουλί τραυματίστηκε από σκάγια. Το βρήκε η κυρία Βασιλική Κορρέ στο χωριό Κεντρικό του Μελιγαλά, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, αργά το απόγευμα και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές για τη διάσωσή του.

 

Το γεράκι διανυκτέρευσε με τη συντροφιά εθελοντών και νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας στάλθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να του παρασχεθεί εξειδικευμένη βοήθεια.

 

Δυστυχώς, μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι το 6ο πληγωμένο γεράκι που στέλνει η ΓΑΙΑ στην Αθήνα. Αν προστεθεί ότι έχουν βρεθεί ακόμα 4 γεράκια νεκρά, αυτομάτως «κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου» για όσους ασυνείδητους απειλούν τα ελάχιστα άγρια ζώα που μας έχουν απομείνει, πυροβολώντας ανεξέλεγκτα και τοποθετώντας δηλητήρια στη φύση.

 

Το ευχάριστο είναι ότι το γεράκι είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Ήταν τραυματισμένο επιφανειακά και σύντομα θα θεραπευτεί και θα επιστρέψει, για να απελευθερωθεί στο περιβάλλον του.

 

Α.Π.