Έκθεση ζωγραφικής για την Παλιά Καλαμάτα


 

Ερώτηση για την τουριστική προβολή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Νίκος Πατσαρίνος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σε ερώτησή μας στην τελευταία συνεδρίαση για προσδιορισμό για φέτος του συνολικού ποσού που προβλέπεται για την προβολή του τουρισμού, μας απάντησε η κα Νικολάκου ότι “αυτά θα τα βρείτε στον προϋπολογισμό”. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε ότι, εκτός από 800.000 ευρώ, υπάρχουν άλλα 553.000 ευρώ για διάφορα θέματα προβολής στις 5 περιφερειακές ενότητες.

Ξεκινήσατε τις εξορμήσεις στη βόρεια Ευρώπη, αλλά φροντίσατε γρήγορα να δυσφημιστούμε πανελλαδικά.

Ανταποκριτές αθηναϊκών εφημερίδων πληροφορήθηκαν για την εκδήλωση εκ των υστέρων και Μεσσήνιος που κατοικεί στο Όσλο διαμαρτυρήθηκε επώνυμα για την πρόσκλησή του στην εκδήλωση για την τουριστική προβολή που διενεργήσατε εκεί, μόλις μια μέρα πριν!

Στο Ελσίνκι, παρά τις δηλώσεις σας για αυτά που κάνατε, γίνατε επανειλημμένα το επίκεντρο αρνητικών σχολίων σε εφημερίδες πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας. Μεταξύ των άλλων ενημερωθήκαμε ότι στην προβολή των τοπικών μας προϊόντων συμπεριλήφθηκαν και σερβιρίστηκαν κρασιά Αργεντινής.

Με όλα αυτά, με μειωμένες αρκετά για φέτος τις πιστώσεις στις Περιφέρειες, με εμπόδια για την εκταμίευση των ποσών που δικαιούμαστε (βλ. οξυμμένα προβλήματα με μεταφορές μαθητών, καύσιμα σε αυτοκίνητα της Περιφέρειας κ.λπ.) θεωρούμε ιδιαίτερα για αυτή την περίοδο πολύ σημαντικό ζήτημα την αποτελεσματική διοχέτευση των πιστώσεων σε διάφορες δράσεις».

Ρωτά, λοιπόν, πόσα ταξίδια έχουν γίνει μέχρι τώρα, ποιοι τα οργανώνουν, ποιοι συμμετέχουν, ποια είναι  τα μέχρι τώρα συμπεράσματα, αν θα αναδειχθεί ο εναλλακτικός τουρισμός και τι απάντηση δίνουν για την «παρωδία», όπως την ονομάζει, στο Ελσίνκι.