Αλλαγές στο facebook παρουσίασε ο Mark Zuckerberg


 

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας για επαγγελματίες της εστίασης, τα οποία συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Τα σεμινάρια, που διεξήχθησαν στις 5, 6 και 7 Μαρτίου στην Costa Navarino, υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και των Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι», έτυχαν θερμής υποδοχής από τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας.

Συνολικά, πάνω από 300 επαγγελματίες παρακολούθησαν τα σεμινάρια, κατά τα οποία κορυφαίοι σεφ, επαγγελματίες, κριτικοί γεύσεις και δημοσιογράφοι συζήτησαν για σημαντικά και επίκαιρα θέματα του κλάδου του τουρισμού και της γαστρονομίας.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι σχεδόν το 20% των τουριστών εντάσσεται στην κατηγορία του «γαστρονομικού τουρισμού», ενώ αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός όσων επιλέγουν τον προορισμό των διακοπών τους με βάση τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι οι επισκέπτες αναζητούν στοιχεία τοπικού πολιτισμού, ανάμεσά τους και η τοπική κουζίνα, και ότι το φαγητό δεν ανήκει απλώς στην «τροφοδοσία», αλλά αποτελεί αγωγή της ψυχής- δηλαδή ψυχαγωγία.

Το τριήμερο σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου, να αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση.

Όπως αναφέρθηκε και από το γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, Ξενοφώντα Κάππα, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο του προγράμματος «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Κουζίνας», με στόχο την ανάδειξη της Μεσσηνίας μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, καθώς και τη συνεχή βελτίωση του προσφερόμενου αγροτικού, γαστρονομικού και τουριστικού προϊόντος στους επισκέπτες της περιοχής