«Ναι» για το έργο στην οδό Κρήτης


Στη Μεσσήνη βρέθηκαν χθες εκπρόσωποι της Καρναβαλικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Μπούχαλης, Αναστασία Μπελογιάννη, Χάρης Βγενής, Μαρία Σκουράκη και Δημήτρης Παναγόπουλος. Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γ. Δαβίλλας και η αντίστοιχη Καρναβαλική Επιτροπή Μεσσήνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας και αναγνώρισης από πλευράς των εκπροσώπων της Καλαμάτας της διαχρονικότητας και εθιμικής πρωτοκαθεδρίας στη Μεσσηνία του νησιώτικου καρναβαλιού.

Οι εκπρόσωποι των επιτροπών αντάλλαξαν τα προγράμματα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενώ ο κ. Δαβίλλας κάλεσε επίσημα τους Καλαματιανούς να συμμετέχουν στα καρναβαλικά δρώμενα της Μεσσήνης.

Εξάλλου, μία ημέρα έμεινε για να ξεκινήσουν, αύριο, με το Βασιλιά Άσωτο, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσήνη, στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Το Βασιλιά Άσωτο θα πλαισιώσουν τα μέλη της Φιλαρμονικής της Μεσσήνης, που θα κάνουν μουσική περαντζάδα με αποκριάτικους ρυθμούς για να καλέσουν όλο τον κόσμο στην πλατεία, για την έναρξη του καρναβαλιού.

Ο Βασιλιάς Άσωτος θα σύρει πρώτος το χορό και μετά από αυτόν, στις 11.30 το πρωί, ο Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού- Μεσσήνη» θα παρουσιάσει ένα mix από χορευτικά hip-hop, latin, zumba, και ακροβατική γυμναστική. Θα συνεχίσει η Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις» του Συλλόγου ΕΛΠΑΣ- Καλαμάτα, που θα παρουσιάσει χορογραφίες από διάφορες  χώρες.

Στις 12.00 το μεσημέρι «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» θα απογειώσουν τον κόσμο και την καρναβαλική έναρξη με χορευτικό zumba.

Κι έπεται συνέχεια τη Δεύτερα, με τις επισκέψεις σχολείων στο Εργαστήρι του Βασιλιά Καρνάβαλου.