Χτύπησαν και λήστεψαν τον αρχηγό του Αστέρα Βαλύρας έξω από πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στην Καλαμάτα!


 

 

Τους 30.000 τόνους έφτανε η παραγωγή σύκου σε Μεσσηνία και Λακωνία το 1960. Η ποσότητα έπεσε στους 12.500 τόνους το 1989. Η πτώση συνεχίστηκε στους 5.500 τόνους το 1990, ενώ φέτος η παραγωγή ήταν γύρω στους 2.400 τόνους!

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, Κυριάκος Σκούλικας, στη χθεσινή ημερίδα για το σύκο, δείχνουν από μόνα τους την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συκοπαραγωγή, αλλά και ο πρωτογενής τομέας της χώρας. Αυτά και άλλα ακούστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη ΣΥΚΙΚΗ, σε ένα πάντως πολυπληθές ακροατήριο, που γέμισε το αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου.

Εκτός από τον κ. Σκούλικα, εισηγήσεις παρουσίασαν επίσης οι γεωπόνοι της ΣΥΚΙΚΗΣ Ανδρέας Δερτιμάνης και Απόστολος Αγγελόπουλος, ο υπεύθυνος Εμπορίας, αν. διευθυντής της ΣΥΚΙΚΗΣ Λάμπρος Λαγός, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου ΥΠΑΑΤ Ευαγγελία Κούρεντα, ο προϊστάμενος Τμήματος Β΄ της Διεύθυνσης Μεταποίησης Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου ΥΠΑΑΤ Φίλιππος Σέκκας, η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Κυριακή Αρχοντάκη και ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και της AGREXPO S.A. Γιώργος Γκούμας.

Περισσότερα από την ημερίδα, στο αυριανό φύλλο του «Θ».

Μ.Ν.