Βουβός πόνος και ερωτηματικά για την αυτοκτονία 52χρονου πρώην αντιδημάρχου Νέστορος


71-67 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟ 3Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

 

Τεράστια επιτυχία για το μεσσηνιακό σχολικό αθλητισμό και το μεσσηνιακό μπάσκετ αποτελεί  η κατάκτηση της 3ης θέσης στην Ελλάδα από το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας, που επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας του 3ου Λυκείου Ιωαννίνων με σκορ 71-67, στο μικρό τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Λυκείων Αγοριών…

Μπορεί οι πιτσιρικάδες του Χρήστου Πολιτόπουλου να μην τα κατάφεραν στον ημιτελικό, όμως χθες έκαναν την υπέρβαση, σκαρφαλώνοντας στο 3ο  σκαλί του βάθρου και πρώτου για δημόσιο σχολείο, αφού στον τελικό βρέθηκαν δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη που επικράτησε στον τελικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με σκορ 82-68…

Η νίκη του καλαματιανού Λυκείου ήταν μεγάλη από κάθε άποψη, κυρίως όμως από την κατάθεση ψυχής που έκαναν οι νεαροί αθλητές – μαθητές του. Το λέμε αυτό, γιατί βρήκαν τη δύναμη να στείλουν το ματς στην παράταση (57-57 κ.α), μολονότι βρέθηκαν πίσω με 57-53 λίγο πριν το τέλος του 4ου οκταλέπτου, αλλά και γιατί στο έξτρα πεντάλεπτο επέβαλαν το ρυθμό τους, φθάνοντας δίκαια στη νίκη.

Κορυφαίος του αγώνα ο Νίκος Παπουτσής με 31 πόντους και 6 τρίποντα, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Γιώργος Πολιτόπουλος (28 π.) που πέτυχε τις καθοριστικές βολές στο τέλος…

3Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 71

3Ο Λ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 67

Διαιτ.: Εφραιμίδης, Ταρενίδης

8λεπτα: 11-8, 23-22, 37-36, 57-57, 71-67.

3ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Πολιτόπουλος): Ρούσος, Πολίτης 7, Μουτζούρης, Αθανασόπουλος, Φιλιππόπουλος, Λώλος, Πολιτόπουλος 28, Κοσμόπουλος 5, Μαυροειδής, Κωστάκης,  Πουλουπάτης, Παπουτσής 31 (6).

 

Απονομές, «χαλάρωση» και επιστροφή στη… βάση

Η λήξη του αγώνα βρήκε την αποστολή, της οποίας ηγήθηκε ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής,  Αργύρης Ζαμανάκης, να πανηγυρίζει έξαλλα την 3η θέση, που σημαίνει… δικαίωση αλλά και μόρια. Κάθε παιδί λαμβάνει 7% των μορίων για ΑΕΙ/ΤΕΙ της επιλογής του και 15% για τη Γυμναστική Ακαδημία, εφόσον είναι αυτή η επιλογή του.

Η χαρά ήταν έντονη, λοιπόν, τόσο στην απονομή των μεταλλίων όσο και στις στιγμές που ακολούθησαν χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο και αργότερα στην άτυπη τελετή… διασκέδασης στη βροχερή Κοζάνη, από την οποία η αποστολή αναχωρεί νωρίς αύριο το πρωί.

Ν. Μπ.