Απάντηση δημάρχου Δυτικής Μάνης σε σχόλιο του «Θάρρους»


Εκατό τρίτεκνες οικογένειες στη Μεσσηνία βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα και είναι δίχως ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Αυτό αποκάλυψε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων, Παναγιώτης Κορομηλάς
Ο κ. Κορομηλάς ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος από το ταμείο του θα δώσει στις οικογένειες αυτές από μισό αρνί για το πασχαλινό τραπέζι, ενώ κάλεσε όποια επιχείρηση επιθυμεί να συνεισφέρει με όποιο είδος μπορεί.
Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, ο Σύλλογος αριθμεί σε όλη τη Μεσσηνία 1.500 οικογένειες, εκ των οποίων αρκετές αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, επιτείνεται, καθώς δεν έχουν δοθεί ακόμα τα κοινωνικά επιδόματα.
Ενημερώνοντας για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η κατάθεση αιτήσεων από τρίτεκνες οικογένειες που έχουν εισόδημα κάτω από 17.500 ευρώ.
Τέλος, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος για το Πάσχα. Έτσι, το Σάββατο του Λαζάρου, στην μικρή πλατεία στο Δήμο Μεσσήνης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα κατασκευασθούν λαμπάδες.
Το ίδιο απόγεμα, στις 7.00, η ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αριστομένους, στο ύψος του Δημαρχείου Καλαμάτας, ενώ την Κυριακή των Βαΐων οι μικροί φίλοι του Συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να  κατασκευάσουν λαμπάδες στην κεντρική πλατεία της πόλης.