Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κλείνει λογαριασμό του facebook σε ιερέα!


Το “Let’s Do It” αποτελεί μια εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Στην καμπάνια αυτή και φέτος συμμετέχουν εθελοντικά περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολικές ομάδες κ.λπ., με στόχο να καθαρίσουν όσους περισσότερους δημόσιους χώρους μπορέσουν μέσα σε μια μέρα.
Στις 14 Απριλίου καλούμαστε όλοι και όλες να απαντήσουμε στην πρόκληση… Μπορούμε μέσα σε μία μέρα να καθαρίσουμε τη χώρα;
Φυσικά, για πολλούς από εμάς η καμπάνια αυτή είναι μια ακόμα συμβολική κίνηση κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης. Αφού είναι ακόμα μια μικρή κίνηση που προστίθεται στον καθημερινό μας αγώνα για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού μας αποτυπώματος στον πλανήτη και στο μεράκι μας για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων σε φιλικές περιβαλλοντικές πρακτικές.
Έτσι, την Κυριακή 14 Απρίλη οι ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας και το Re:Think Project, θα συμμετέχουμε με το δικό μας τρόπο στην καμπάνια αυτή. Συγκεντρωνόμαστε στις 4.00 μ.μ. στο χώρο του πατινάζ στο Πάρκο του ΟΣΕ για να καθαρίσουμε τον περίγυρο. Κατά τις 6.00 μ.μ. οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα «παιχνίδι γνώσεων» σε σχέση με την κομποστοποίηση και με έπαθλο λουλουδοσπορόφυτα. Ενώ οι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα συνοικιακής κομποστοποίησης που λειτουργεί στο Δήμο Καλαμάτας. Τέλος, θα μοιραστεί το πρώτο κομπόστ από τους κομποστοποιητές του Πάρκου του ΟΣΕ στα συνεργαζόμενα σχολεία της Καλαμάτας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των «Σχολικών Λαχανόκηπων» της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου.
Σας περιμένουμε όλους και όλες, για να καθαρίσουμε όλοι μαζί το πάρκο μας και να περάσουμε ένα δημιουργικό απόγευμα όλο μαζί!
ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου
Ποδηλάτες Καλαμάτας
Re:Think Project