Πρωτοβουλία για τις φυλακές στη Μεσσηνία από Μπρεδήμα


Την Παρασκευή 26 Απριλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές φοιτητών εσωτερικού. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε χθες στη δημοσιότητα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιτυχόντες των πανελλαδικών 2012 οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα «μεταφοράς θέσης» (δηλ. μετεγγραφής) σε πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ διαφορετικής πόλης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις πανελλαδικές του 2012 και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 7.500 ευρώ ή τα 15.000 ευρώ για τις ειδικές κατηγορίες (κυρίως με προβλήματα υγείας). Η μεταφορά της θέσης γίνεται μόνο από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα, ενώ η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά. Ο υποψήφιος που ζητεί τη μετεγγραφή πρέπει να προσέλθει σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την αστυνομική του ταυτότητα προκειμένου να δημιουργήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Στη συνέχεια υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τον προαναφερθέντα κωδικό, καθώς και τον 8ψήφιο κωδικό των πανελλαδικών εξετάσεων. Επισημαίνεται ότι μετά την υποβολή της αίτησης οι υποψήφιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να την τροποποιήσουν ή να την ανακαλέσουν.

Espressonews.gr