Εγκληματικότητα: Δε λύνεται με… συναντήσεις


ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ…
 
Τον Οκτώβριο του 2015 θα είναι έτοιμη η Ολυμπία Οδός 
 
Παρέμβαση του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την απόληξη του έργου
 
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 
Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα. Με αυτή τη λαϊκή ρήση θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος το χθεσινό επικοινωνιακό «σώου» της τρικομματικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που επισκέφτηκε εργοτάξια της υποτιθέμενης «Ολυμπίας Οδού», η οποία, αντί στην Τσακώνα, όπως προβλέπει η Σύμβαση που ψήφισε η Ελληνική Βουλή, θα σταματήσει στην Πάτρα και μετά έχει… ο Θεός. Μάλιστα, κανείς από τους παρευρισκόμενους πολιτικούς δεν είπε μία λέξη για την απόληξη του δρόμου.
Αυτό που ακούστηκε ήταν ότι σε περίπου δυόμισι χρόνια, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2015, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα οδικά έργα στην Ολυμπία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από την Κόρινθο έως και την Πάτρα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, ενημερώνοντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκο Τσούκαλη.
Μάλιστα, ο επικεφαλής μηχανικός, απαντώντας στην ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά για το πότε θα έλθει η ανακούφιση του κόσμου που καθημερινά ταλαιπωρείται στην Πατρών- Κορίνθου και δικαίως -όπως είπε- διαμαρτύρεται, τόνισε ότι θα δίνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κυκλοφορία τμήματα του νέου δρόμου.
Σχετικά με τις νέες θέσεις εργασίας, μόνο στα έργα της Πατρών – Κορίνθου εκτιμάται ότι θα φθάσουν τις 3.000.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εργοτάξια θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως μετά το Πάσχα και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων σε αυτά θα προέρχεται, κυρίως, από τις γειτονικές περιοχές. Παράλληλα, αναμένεται ότι, κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα επωφεληθούν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κατά μήκος των έργων.
Εκτός από το εργοτάξιο του Ζευγολατιού, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Νίκος Τσούκαλης επισκέφθηκαν τα εργοτάξια στις περιοχές Μαύρα Λιθάρια και Πλάτανος, όπου ενημερώθηκαν για την κατασκευή των σηράγγων. Στα δύο αυτά σημεία, καθώς και στις περιοχές Παναγοπούλα και Ακράτα, κατασκευάζονται πέντε σήραγγες, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων και ήδη έχει ολοκληρωθεί το έργο της διάνοιξης, αφού απομένουν περίπου 200 μέτρα. Στη συνέχεια, θα γίνει η τσιμέντωση των σηράγγων και θα ακολουθήσουν τα ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
«Η πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και, τελικά, η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής. «Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια και ενότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ως μεγάλη ημέρα για την έξοδο από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση των έργων στέλνει το μήνυμα για επιστροφή της αισιοδοξίας.
 
Απ. Κατσιφάρας: «Η Ολυμπία Οδός πρέπει να φτάσει μέχρι την Τσακώνα»
Τη θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος πως δε νοείται κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπία Οδός» δίχως να περιλαμβάνει την Αρχαία Ολυμπία και, κατ’ επέκταση, την Ηλεία και μέχρι την Τσακώνα, εξέφρασε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με αντιπροσωπεία δημάρχων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν στο εργοτάξιο της κοινοπραξίας στον Πλάτανο Αχαΐας.
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος ζήτησε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση σε επίπεδο φορέων της Περιφέρειας, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση σχετικά με το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης για το μεγάλο έργο του αυτοκινητοδρόμου, που θα σηματοδοτήσει, όπως είπε ο Απόστολος Κατσιφάρας, την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, να ορίσει τη συνάντηση αυτή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.