Αλλαγή κατεύθυνσης από την Παρασκευή στην οδό Βαλαωρίτου


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Μεσσηνία με αφορμή την παραχώρηση του Πάρκου του Λιμενικού στην Χρυσή Αυγή ,για να πραγματοποιήσει εκδήλωση τον Αύγουστο στην Καλαμάτα. 

Αναλυτικά: 

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας                                      Καλαμάτα 8/5/2013
Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας          
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 
            Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που ανέφεραν ότι η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σκοπεύει να διοργανώσει Πανελλαδικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα προς τιμήν της φασιστικής δικτατορίας του Μεταξά, η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ επικοινώνησε με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Παπαχρήστο. Επιβεβαιώθηκε ότι με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου παραχωρήθηκε το Πάρκο Λιμενικού για την διοργάνωση της επαίσχυντης εκδήλωσης.
            Είναι προκλητικές τέτοιες ενέργειες τη μέρα που γιορτάζουμε την αντιφασιστική νίκη των λαών, σε μέρη όπως η Μεσσηνία και η Καλαμάτα που είναι γεμάτα από  τόπους θυσίας, από εκτελέσεις και καμένα χωριά. Υπενθυμίζουμε σε όσους ξεχνούν οτι ο λαός μας αισθάνεται υπερήφανος,  και έχει κάθε λόγο για αυτό, όχι γιατί συνεργάστηκε με τους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους αλλά για την σκληρή πάλη (ένοπλη και μη ένοπλη) που ανέπτυξε ενάντιά τους.  Είναι υπερήφανος για τον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ και όχι για τους λαομίσητους “Ταγματασφαλήτες”.
            Από την άποψη αυτή, θεωρούμε οτι πρέπει να υπάρξει ομόθυμη αντίδραση του μεσσηνιακού λαού στην αναγγελία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φεστιβάλ στα μέρη μας. Ούτε καν σκέψη δεν πρέπει να περνάει οτι θα πραγματοποιηθεί τέτοιο πράγμα.
            Ο Δήμος Καλαμάτας , όπως οφείλει, πρέπει να μην το επιτρέψει, ειδάλλως αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη!
 
Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μεσσηνίας της ΚΝΕ καλούν όλους τους Μεσσήνιους αύριο Πέμπτη 9 Μάη, στις 7 μμ στην Πλατεία Φραγκόλιμνας (προσυγκέντρωση) και στις 8μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση εορτασμού της αντιφασιστικής νίκης που οργανώνει το ΚΚΕ. 
Αυτή θα είναι η πιο ισχυρή απάντηση απέναντι στο φασισμό και σε όσους τον τρέφουν.