Αρχές Ιουνίου η προκήρυξη της νέας Γ΄ Εθνικής, ενώ σήμερα φιλικό με την Σπερχογεία


Η μάχη δεν φαίνεται να έχει τελειώσει για τους καθηγητές, που από τις 12:00 βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με εξουσιοδότηση από τους κατά τόπους συλλόγους για απόφαση υπέρ της απεργίας, ενώ ακούγονται φωνές ακόμη και για ανυπακοή στην επιστράτευση.

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται στο να ζητήσει εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, η πλειονότητα των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ) που συνεδρίασαν χθες, Τρίτη, τάχθηκαν μαζικά υπέρ της απεργίας και εξουσιοδότησαν σχετικά τους προέδρους τους, να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση προέδρων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σύνολο 88.000 εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ψήφισαν μόλις 11.000 εκπαιδευτικοί στις κατά τόπους ενώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεχείς συνεδριάσεις για να εκτιμήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις 12:00 έχει τεθεί σε ισχύ η επιστράτευση των καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ ακούγονται φωνές που ζητούν να μην υπακούσουν οι καθηγητές στην επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι δάσκαλοι σε μια τέτοια περίπτωση ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν ενεργά τους καθηγητές. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτάξει και τα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΟΛΜΕ θα ζητήσει εκ νέου τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για κήρυξη απεργίας την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών.

Την Τρίτη, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αφήνει αιχμές κατά της ΑΔΕΔΥ, για το γεγόνος ότι δεν έλαβε απόφαση για απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει «σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ αντικειμενικά δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Επιπλέον, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει σήμερα συναντήσεις με τον γραμματέα της ΝΔ Μ.Κεφαλογιάννη και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι η ΟΛΜΕ οδήγησε τον κλάδο σε ήττα με την απόφαση για απεργία στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων και παρατήρησε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών πρέπει να καθαιρεθεί.

Σχολιάζοντας την προληπτική επιστράτευση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ.Στρατούλης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πρακτικές χούντας.

Για προκλητική ενέργεια έκανε λόγο ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν.Καραθανασόπουλος και τόνισε ότι μόνη απάντηση είναι ο αγώνας.

Newsroom ΔΟΛ