«Κρίση υστερίας» σε επενδυτές και μελετητές για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μικρομεσαίων


ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
 
     Σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (09-05-13), σχετικά με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το Πανελλαδικό Φεστιβάλ  που θέλει να διοργανώσει η Χ.Α. στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Αυγούστου για να τιμήσει την Μεταξική Δικτατορία  και αν έχει δώσει άδεια γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή, ο κ. Δήμαρχος (Παν. Νίκας) απάντησε ότι δεν έχει δώσει σχετική άδεια, γιατί το Πάρκο του Λενικού ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι  δεν προτίθεται να ματαιώσει, ούτε να εμποδίσει την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ γιατί η Καλαμάτα είναι ελεύθερη πόλη και η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα. Προχώρησε μάλιστα σε ανιστόρητες επισημάνσεις και αντικομμουνισμό λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετία και Ανατολική Γερμανία.
     Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε να συναντηθεί μαζί τους, ούτε να καλύψει δημοτικό του σύμβουλο που παραβρίσκεται επανειλημμένα σε εκδηλώσεις της Χ.Α. Και όχι μόνο αυτό αλλά, ανέφερε ότι ενοχλείται από τις δραστηριότητες, τα πανό και τις αφίσες του ΚΚΕ.  
      Καλούμε το λαό του Δήμου της Καλαμάτας να δώσει ηχηρή απάντηση στον φασισμό και στον ολισθηρό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του Φεστιβάλ μίσους, ρατσισμού και προσβολής της ιστορικής μνήμης.
 
 
 
                                                                                                10-05-2013