«Παγκακίων» σχόλια…στο facebook


Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα σε σπίτια, στις ευρύτερες περιοχές του Πεταλιδίου, της Πύλου και της Κορώνης, από τσιγγάνους που έχουν ήδη συλληφθεί.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο τσιγγάνων, ηλικίας 26 και 18 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις συνεργούς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι τσιγγάνοι είχαν διαπράξει από τα τέλη Αυγούστου του 2010 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας:
-Στις 26-8-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Αγνάντι Πεταλιδίου, μπήκαν σε σπίτι ημεδαπού και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα.
-Στις 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μανιάκι, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα.
-Στις 5-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στη Δροσιά, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρήματα.
-Στις 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Επισκοπή, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή βίας αφαίρεσαν χρήματα.
-Στις 12-9-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Μεμί, προσπάθησαν να μπουν σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Οι τσιγγάνοι είχαν συλληφθεί στις 14-1-2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για κλοπές. Ο 26χρονος είναι έγκλειστος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.