Χαμός στη Βουλή “έδιωξαν” τους Χρυσαυγίτες από την Ολομέλεια! (βίντεο)

Χαμός στη Βουλή “έδιωξαν” τους Χρυσαυγίτες από την Ολομέλεια! (βίντεο)

Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού το πρώτο θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη
Συνδυάζει περιβάλλον, διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων που προκύπτει από το διαδίκτυο
Το θέμα που “έπεσε” στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού». Συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του ιντερνετ.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2013 ξεκίνησαν με το μάθημα της Έκθεσης Γενικής Παιδείας ενώ η επόμενη μέρα των εξετάσεων είναι η Δευτέρα.
Άρχισαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για περίπου 110.000 υποψηφίους. Οι εξεταζόμενοι διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο παραδοσιακά ξεκινούν οι πανελλαδικές.

Τα θέματα αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις – απαντήσεις είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2013 | Νεοελληνική Γλώσσα | Θέματα
Πανελλήνιες 2013 | Νεοελληνική Γλώσσα | Λύσεις

Όπως τελικά αποφάσισε και ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ δεν θα γίνουν απεργίες εν μέσω των Πανελλαδικών ξετάσεων και άρα θα διεξαχθούν ομαλά δίνοντας τέλος στο άγχος χιλιάδων μαθητών.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Ωστόσο, οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιοτέρων ετών.
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Πηγή: madata.gr 

http://youtu.be/hmuMHqmznGo