Ελληνοϊταλικό αλιευτικό επεισόδιο κοντά στην Κυπαρισσία


Σημαντικά βραβεία απέσπασαν δύο εταιρείες από τη Μεσσηνία στο 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου Biol International 2013, που έλαβε χώρα στην Άντρια της Ιταλίας.
Η Epikouros Organic Products LTD αναδείχθηκε Χρυσός Νικητής για το Epikouros Olive Oil Organic, ενώ πήρε και ασημένιο βραβείο για το Epikouros Demeter Olive Oil. Ασημένιο βραβείο απέσπασε και η εταιρεία Friedrich Blauel & Co LTD για το βιολογικό της ελαιόλαδο Mani Blauel.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΩ, στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από συνολικά 15 χώρες, ενώ ειδικά από την Ελλάδα υπήρξαν συνολικά 20 διαφορετικές συμμετοχές.
Τη διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούσαν 29 πιστοποιημένοι γευσιγνώστες ελαιολάδου, καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids). Στη διαδικασία συμμετείχε ο Κωνσταντίνος Δρίτσας, πιστοποιημένος γευσιγνώστης και μέλος της κριτικής επιτροπής BIOL, ο οποίος  χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναδεικνύουν κάθε χρόνο την ισχυρή θέση που κατέχει η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και την ποιότητά του.
Μ.Ν.