Ηχηρό «ΟΧΙ» στην “επένδυση” στην Ελαία από το Δ.Σ. Τριφυλίας


Στην παράνομη χωματερή που υπάρχει στη Μικρομάνη ο Βαγγέλης Χότζα και η Άννα Μανδηλάρη εντόπισαν σε άθλια κατάσταση το σκυλί που βλέπετε στη φωτογραφία. Το ζώο είχε στο δεξί μέρος του λαιμού μια τεράστια πληγή, από την οποία έβγαιναν σκουλήκια.
Το νεαρό ζευγάρι, παρά την οικονομική στενότητα, δεν άφησε το ζώο στην τύχη του. Ζήτησε τη βοήθεια του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και η πρόεδρος του ΦΟΚ, Κανέλλα Καλαποθαράκου, πήγε μαζί τους την περασμένη Παρασκευή για να το πιάσουν.
Ο κτηνίατρος Γιώργος Ψώνης τού έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι σάπιου κρέατος – που μάλλον προκλήθηκε από δάγκωμα – και προς τιμήν του δε δέχτηκε να πάρει χρήματα για τη φροντίδα του ζώου. Εντούτοις, ο άνεργος νεαρός επέμενε με όσα χρήματα είχε να πληρώσει τα φάρμακα.
Η κα Καλαποθαράκου κάλυψε το κόστος των αντιβιώσεων που πρέπει να παίρνει το ζώο για να συνέλθει και να επουλωθεί το μεγάλο τραύμα. Ο σκυλάκος, που είναι μάλλον ημίαιμο Dogo Argentino, μεταφέρθηκε από τον Βαγγέλη και την Άννα στο σπίτι τους για να αναρρώσει.
Ο λόγος για τον οποίο δημοσιεύουμε την ιστορία είναι γιατί και έτσι αποδεικνύεται ότι η φιλευσπλαχνία δεν είναι θέμα φυλής, φύλου ή οικονομικής δυνατότητας. Είναι απλά θέμα χαρακτήρα. Ο Αλβανός (Βαγγέλης) και η Ελληνίδα (Άννα) νοιάστηκαν για το σκυλί και επί της ουσίας το έσωσαν.
www.zoosos.gr