Ανατολικό Κέντρο: Ένα εμπορικό συγκρότημα «φάντασμα» (Φωτογραφίες)


Οι Πέμυ Ζούνη και Αντώνης Καφετζόπουλος στους ρόλους της Ωραίας Ελένης και του Μενελάου αντίστοιχα είναι οι πρωταγωνιστές του έργου του Ευριπίδη «Ελένη», του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, που σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα παρουσιάσει το φετινό καλοκαίρι την παράσταση στις 5, 6 και 7 Ιουλίου στην Καλαμάτα, 9 και 10 Ιουλίου στο Αγρίνιο, 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας (περίπου 50 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα).
Η υπόθεση του έργου τοποθετεί την Ωραία Ελένη, όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με τον Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλό της και η ίδια περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»…
Η μετάφραση ανήκει στο Δημ. Δημητριάδη, η σκηνοθεσία στο Β. Νικολαΐδη, τα σκηνικά-κοστούμια στο Νικ. Σαριδάκη, η μουσική – μουσική διδασκαλία στο Νίκο Ξανθούλη, η χορογραφία στην Αγγελική Στελλάτου, οι φωτισμοί στην Ελευθερία Ντεκώ, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γ. Τσαπόγας.
Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Νικ. Αρβανίτης (Τεύκρος), Αντ. Καρυστινός (Θεοκλύμενος), Νίκη Παλληκαράκη (Θεονόη),: Ι. Κοτσαρίνης (Άγγελος Α΄), Γ. Τσαπόγας (έτερος άγγελος).
Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Σωτηρία Ρουβολή, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου και Εύη Γιαννακοπούλου.