Το Σάββατο 15 Ιουνίου ξεκινά ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» από την Καλαμάτα για Κρήτη


Το Δ.Σ. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας εκφράζει την αντίθεση του, στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.

Ακολουθεί όλη η απόφαση
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την οργάνωση των πολιτικών απογόνων του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών τους κατά τη φασιστική κατοχή. Είναι φασιστική οργάνωση, μαντρόσκυλο του συστήματος. Υμνεί και δοξάζει όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που υπήρξαν στην Ελλάδα όπως αυτό της δικτατορίας Μεταξά (1936-1941) και της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974).
Για αυτό ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πανελλαδικό φεστιβάλ στις 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα προς τιμήν του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, ενέργεια κατάπτυστη την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα.
Οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του Μεταξά είναι εκδηλώσεις τιμής για ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και δικτατορικό καθεστώς:

  • που υπηρέτησε τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ενάντια στο λαό
  • φόβου και τρομοκρατίας που γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές με Έλληνες αγωνιστές
  • που δεν είχε πρόβλημα να είναι και με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές και να «ερωτοτροπεί» με τα αντίστοιχα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας
  • που οργάνωσε τη φασιστική οργάνωση νεολαίας ΕΟΝ κατά τα πρότυπα και τα ιδεώδη της νεολαίας του Χίτλερ και των ναζί

 
Ο ίδιος ο Μεταξάς ανέφερε και σε ομιλίες του σκοπός της 4ης Αυγούστου ήταν «Η αδιάκοπος φροντίς διά την στερέωσιν του αστικού καθεστώτος με όλας τας αναγκαίας θυσίας διά το σύνολον της κοινωνίας και ιδίως διά τας ενδεείς τάξεις».
Τόσο «αντισυστημικός» λοιπόν ήταν ο Μεταξάς όσο και οι Χρυσαυγίτες απόγονοι του που κάνουν φεστιβάλ για αυτόν.
Ο Ελληνικός λαός και η νεολαία ξέρει και δεν ξεχνά! Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, γενικότερα η περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και όλη η Ελλάδα έχει υποστεί τα πάνδεινα από το φασισμό, με αμέτρητα παραδείγματα όπως:  οι 30 εκτελεσμένοι στο ποτάμι τον Ιούνιο του 1944 σε αντίποινα για τον θάνατο του Γεωργαλά που ήταν και ο θεωρητικός εγκέφαλος του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (δικτατορία Μεταξά), οι αμέτρητες καταστροφές των χωριών που καήκαν ως αντίποινα (Σκάλα, Αγ.Φλώρος).  Εκατοντάδες  τόποι μαρτυρίας στο όνομα της ιδεολογίας του φασισμού την οποία εκφράζουν και εκπροσωπούν οι χρυσαυγίτες.
Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν καμία φιέστα στην πόλη της Καλαμάτας οι νοσταλγοί των χιτών και των δολοφόνων, των ταγματασφαλιτών του Μαγγανά, των νοσταλγών του Ντερτιλή, των θαυμαστών των φούρνων του Άουσβιτς, του Νταχάου και του Μπούχενβαλντ όπου καίγονταν χιλιάδες άνθρωποι για να γίνει σαπούνι το λιγοστό αίμα που τους είχε απομείνει από την πείνα και τα βασανιστήρια.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσει τα φασιστικά αυτά κατάλοιπα. Να ακυρώσει τις γιορτές μνήμης και υπεράσπισης του φασισμού.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ματαιωθεί τώρα το φεστιβάλ των φασιστών.
Καμία ανοχή στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.