Καλαμάτα: Delivery, διασκέδαση, φαγητό, διαμονή, ομορφιά, ιατρούς, αυτοκίνητα, είναι μόνο μερικά στον επαγγελματικό οδηγό της Μεσσηνίας


Την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του διήμερου σεμιναρίου προπονητικής καλαθοσφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με τη συνεργασία του Σ.Ε.Π.Κ. και του Δήμου Καλαμάτας, εξέφρασε η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, η οποία ήταν και η βασική διοργανώτριά του, μέσα από την ανακοίνωσή της στη σελίδα την οποία διατηρεί στο διαδίκτυο…
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το μεσημέρι το Σεμινάριο Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ΄΄ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2013΄΄ που διοργάνωσε η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π σε συνεργασία με  το Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (Σ.Ε.Π.Κ.) και το  Δήμο Καλαμάτας,  στο  Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013.
Ομιλητές του Σεμιναρίου ήταν οι κ.κ.,  Δημήτρης Κοτσίρης, Ηλίας Παπαθεοδώρου και Βασίλης Φραγκιάς.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν το σύνολο των Προπονητών της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., αλλά και προπονητές από τις όμορες Ενώσεις Ε.Σ.Κ.Α.Κ.,  Ε.Σ.ΚΑ.Η. και Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε.,  στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αλλά και να αποκομίσουν πολύτιμες μπασκετικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου.
Την έναρξη του Σεμιναρίου χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Γιάννης Κουτραφούρης και ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕ.Π.Κ., κ. Γιάννης Χρυσανθόπουλος.
Στο πέρας του Σεμιναρίου, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, εκ μέρους του Σ.Ε.Π.Κ., στο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, στο πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. κ. Γιάννη Κουτραφούρη και στους ομιλητές κ.κ. Δημήτρη Κοτσίρη, Ηλία Παπαθεοδώρου, Βασίλη Φραγκιά   και εκ μέρους της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., για την  προσφορά τους στην  Ανάπτυξη, Προβολή και Καταξίωση της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, στους κ.κ., Παναγιώτη Γιαννάκη, Πρόεδρο Σ.Ε.Π.Κ. και Θεόδωρο Μπολάτογλου, Γενικό Γραμματέα Σ.Ε.Π.Κ.,
Αναλυτικά τα θέματα που ανέλυσαν οι τρεις προπονητές κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν τα εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 01-06-2013
ΚΟΤΣΙΡΗΣ Δ. : ΠΛΕΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΛ. : ΑΜΥΝΑ HEADS OUT ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΟ PICK n’ ROLL.
ΦΡΑΓΚΙΑΣ Β.: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
     
ΚΥΡΙΑΚΗ 02-06-2013
ΚΟΤΣΙΡΗΣ Δ.: ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ -ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑΣ & ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ή MEDICINE BALLS.
ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΛ.: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ PICK n’ ROLL.
ΦΡΑΓΚΙΑΣ Β.:  ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ SCREEN ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΛΑ.
Τέλος εκφράζοντας τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο στον Σ.Ε.Π.Κ., όσο και στο Δήμο Καλαμάτας για την συμβολή τους στην διοργάνωση του Σεμιναρίου, επιθυμούμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους ομιλητές για τις τόσο σημαντικές και ενδιαφέρουσες ομιλίες τους, που πραγματικά σε πολλά σημεία, αλλάζουν τα μέχρι σήμερα, τουλάχιστον δικά μας δεδομένα, γύρω από την προπονητική του Αθλήματός μας».
 
Μικρή η συμμετοχή προπονητών από τον νομό
Η συμμετοχή ωστόσο προπονητών από τον νομό δεν ήταν τέτοια που να κάνει τους ανθρώπους του μπάσκετ να «πετούν στα σύννεφα». Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι προέρχονταν από γειτονικές περιοχές και υπήρξαν απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες.