Συνελήφθη 52χρονος στην Ανδρούσα για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης (φωτογραφίες)


Πλήθος παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπίστωσαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια των φορολογικών ελέγχων που έκαναν στη Μεσσηνία σε επιχειρήσεις παλαιών σιδήρων (scrap) και ενεχυροδανειστήρια, την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων, καθώς και σε ενεχυροδανειστήρια.
 
Οι παραβάσεις
Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία έχουν ως εξής:
 
Εταιρείες εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap)
-Σε ατομική επιχείρηση στην Ασπροπουλιά διαπιστώθηκε η λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας. Επιπλέον, διαπιστώθηκε και διοικητική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, που αφορά στη μη επίδειξη βιβλίων και στοιχείων.
-Σε ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε η λειτουργία της χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.
-Σε εταιρεία στη θέση «Ρίνα» διαπιστώθηκε εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου και διοικητική παράβαση, ως προς τη μη υποβολή Δηλώσεων Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το δ΄ τρίμηνο του 2012 και το α΄ τρίμηνο του 2013. Επιπλέον, συνελήφθη ένας υπάλληλος της εταιρείας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του προκαταρκτική παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα για χρέη προς το Δημόσιο.
-Σε εταιρεία στο Μελιγαλά διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
 
Ενεχυροδανειστήρια
-Στην έδρα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας που αφορούν: μη υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το α΄ τρίμηνο του 2013, μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού και μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης. Επίσης, προέκυψε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.
-Σε υποκατάστημα ατομικής επιχείρησης στην Καλαμάτα διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, όπως: μη υποβολή Δήλωσης Απόδοσης Τελών Χαρτοσήμου για το α΄ τρίμηνο του 2013, μη υποβολή Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α. για το α’ τρίμηνο 2013 και μη έκδοση ενός στοιχείου διακίνησης
-Σε ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε έχοντας παραβιάσει τους όρους λειτουργίας της, πράξη για την οποία υποβλήθηκε σχετική έκθεση Αρχής από την Υ.Α. Καλαμάτας.
-Σε ατομική επιχείρηση στην Καλαμάτα διαπιστώθηκε η εργασία ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
Για καταγγελίες
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και μεμπτές ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.