Ο υπουργός Γεωργίας Αθ. Τσαυτάρης άνοιξε το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη (φωτογραφίες)


Υπέρ μιας γεωργίας ποιότητας και όχι μιας γεωργίας χαμηλού κόστους τάχθηκε χθες το απόγευμα κηρύσσοντας την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, συνδέοντας την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και τη γαστρονομία με τον τουρισμό.
Την πρώτη μέρα του διήμερου Φεστιβάλ, το οποίο διεξάγεται στο παραδοσιακό κτήριο Κλάπα, άνοιξε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, τον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο και τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τη διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, η οποία παρουσίασε το θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και Μεσογειακή Κουζίνα: Η ιστορία και η παράδοση αξιολογήθηκαν από την Unesco», καθώς και με ομιλία από τον διευθυντή του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης» Ξενοφών Κάππας. Για τις «Καλλιεργητικές τεχνικές, πιστοποίηση και Μεσογειακή Διατροφή» μίλησε ο κ. Σταματάκης, εκπρόσωπος του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα στις 7.00 το απόγευμα με ημερίδα για την «Ενίσχυση της ποιότητας του ελαιολάδου μέσω της ΠΟΠ» και βράβευση του νικητή στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας