Πεζοπορία στην Κάτω Βέργα


Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στα παλιά παραδοσιακά καλντερίμια στην Κάτω Βέργα, από την κάτω βρύση, μέσω του Αγ. Σπυρίδωνα και της Ευαγγελίστριας, μέχρι την πάνω βρύση, τον Αγ. Κωνσταντίνο και το εστιατόριο «Πετράλωνο». 
Συμμετείχαν μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κ. Βέργας για τη Διάσωση και Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας και της ομάδας «Πάμε Βόλτα». 
Οι συμμετέχοντες χάρηκαν τη δροσιά και τη σκιά της πυκνής βλάστησης κατά μήκος του καλντεριμιού, την πανοραμική θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο και την ομορφιά και τη λειτουργικότητα του λιθόκτιστου μονοπατιού.  
Σε αρκετά σημεία, όμως, έχουν γίνει νεότερες κατασκευές από τσιμέντο και πλάκες που δεν ταιριάζουν με την παραδοσιακή όψη της βρύσης και του καλντεριμιού, αλλά και κακότεχνη τοποθέτηση μεταλλικών σωλήνων ύδρευσης και πλαστικών σωλήνων ποτίσματος. 
Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να πάρουν μέρος σε όποιες προσπάθειες καθαρισμού και αποκατάστασης του καλντεριμιού και των πετραλώνων γίνουν την επόμενη περίοδο. 
Α.Π.