Απόπειρα κλοπής υπολογιστών από το κτίριο της Νομαρχίας στην Καλαμάτα!


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ένας 36χρονος κι ένας 45χρονος άνδρας, οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, αφού μπήκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αφαίρεσε από τα γραφεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους στη συνέχεια τοποθέτησε σε κιβώτια. Όμως κατά την έξοδό του από το κτίριο έγινε αντιληπτός και συνελήφθη μετά από άμεση επέμβαση ανδρών της Ασφάλειας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, έντεκα οθόνες και διάφορα άλλα εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και δύο κλειδιά του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 36χρονος, κατόπιν συνεννοήσεως, είχε προμηθευτεί τα δύο κλειδιά του κτιρίου από τον 45χρονο, που είναι εργαζόμενος στο κτίριο, ο οποίος εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ οι υπολογιστές και τα υπόλοιπα εξαρτήματα αποδόθηκαν στους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.