Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου οι βάσεις


Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν μεγάλη «βουτιά» ακόμη και 1.000 μόρια σε αρκετές σχολές, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα in.gr, όπου σημειώνεται επίσης:
«Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Παρασκευής, καμία από τις σχολές – «όνειρο» για τους υποψήφιους δεν αναμένεται να σκαρφαλώσει πάνω από τα 19.000 μόρια.
Βασική αιτία, τα απαιτητικά θέματα στα Μαθηματικά (2ο και 4ο πεδίο), τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με το 2012.
Ενδεικτικά, σε σχολές όπως το Μαθηματικό της Αθήνας αναμένεται πτώση περί τα 400 μόρια, ενώ στις σχολές του ΕΜΠ η βάση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 18.500 μόρια.
Μείωση των αριστούχων παρατηρήθηκε και στο 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές σχολές με αποτέλεσμα και εκεί οι βάσεις να μην ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια.
Μικρότερη υποχώρηση – περί τα 300 μόρια – αναμένεται στη Νομική, τη Φιλολογία και σε Παιδαγωγικά Τμήματα.
Στις φετινές Πανελλαδικές οι αριστούχοι μειώθηκαν στα 15 από τα συνολικά 22 μαθήματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα, από 18 – 20 έγραψε το 5,7% των υποψηφίων έναντι 13,5% το 2012».