Χαλάρωση για τον Πρωθυπουργό στη Πύλο…πριν να ξεκινήσουν και πάλι τα δύσκολα


 

Ούτε φέτος… πρωτοτύπησε ο Αντ. Σαμαράς, καθώς γιόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, αναζητώντας λίγες στιγμές ανάπαυλας εν όψει του δύσκολου (όπως όλα δείχνουν) φθινοπώρου…
Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε προχθές το πρωί τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, μαζί με πλήθος πιστών.
 Στο προαύλιο του ναού τον Αντ. Σαμαρά υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πύλου Δ. Καφαντάρης, ενώ στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος…
Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον μητροπολίτη και λίγο αργότερα, όταν, μετά τη Θεία Λειτουργία, πήγε στην πλατεία της πόλης για καφέ και χαλαρή συζήτηση με τον κ. Χρυσόστομο και, φυσικά, με άλλους συμπατριώτες και φίλους του.
Χθες το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς παρέστη σε εκδήλωση του Δήμου Πύλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων «Το Ναυαρίνο», κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος, στις 29 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε με κίνδυνο της ζωής του 29 ναυτικούς από ένα δεξαμενόπλοιο, στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά..
Ο  πρωθυπουργός αναμένεται να αναχωρήσει αύριο, όπου τον περιμένουν ουκ ολίγα προβλήματα. Οι απολύσεις και η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο αλλά και η εξεύρεση λύσης στο μείζον ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, είναι τα πρώτα «αγκάθια» στην ατζέντα Σαμαρά, με την επιστροφή του από την Πύλο στην Αθήνα, καθώς βουλευτές τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα περάσουν από τη Βουλή ούτε νέα οριζόντια μέτρα ούτε άρση της αναστολής των πλειστηριασμών.
Για να βρεθεί λύση, ώστε να μην αποτελέσουν οι πλειστηριασμοί την αφορμή της επόμενης κυβερνητικής κρίσης, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να έχει συνάντηση ειδικά για το θέμα αυτό με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο το κλίμα, πάντως, που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των βουλευτών, εάν ο πρωθυπουργός ανεβεί στη συμπρωτεύουσα με οτιδήποτε «λιγότερο» από παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, οι αντιδράσεις αναμένονται έντονες.
 

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην Πύλο: στην εκδήλωση για τον Βέλιο Καραβία Στην βράβευση του Γιάννη Σμαραγδή Στην παρουσία του στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα το 15Αυγουστό