«Βράδυ Σαββάτου» με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (βίντεο)


Στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Τριφυλίας «Τρενοτεχνείον», του Νίκου Καλογερόπουλου, στην Κυπαρισσία, θα εμφανιστεί απόψε ο 40 χρόνια έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου!
Μια μεγάλη γιορτή που θα συνοψίσει τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας. Μια σαραντάχρονη διαδρομή γεμάτη χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες και εκατοντάδες ρεφρέν.
Η συναυλία θα έχει έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα, με προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από την πορεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τραγούδια που σημάδεψαν τόσο διαφορετικές γενιές ακροατών. Άλλωστε, η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ούτε μια στιγμή μέχρι σήμερα.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς μέσα σε αυτές τις δεκαετίες. Οι συνεργασίες του με τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Νικόλα Άσιμο και Θάνο Μικρούτσικο έδωσαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές. Τραγούδησε ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Άλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης, αλλά και σπουδαίους στιχουργούς, όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, μεταξύ πολλών άλλων, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στο λόγο του, είτε κοινωνικός είτε ερωτικός.
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου –απλά Βασίλης για τους φίλους του – δεν έκανε ούτε μια φορά έκπτωση στο έργο του και στις επιλογές του για χάρη οποιαδήποτε σίγουρης επιτυχίας, αλλά ακολουθούσε πάντα το βαθύ καλλιτεχνικό του ένστικτο και την ανάγκη του για επικοινωνία με τους δικούς του όρους.
Αυτή η συνέπεια και η ειλικρίνεια είναι που του χάρισαν αυτή τη σημαντική πορεία και οδήγησαν στη φετινή γιορτή των σαράντα χρόνων στο τραγούδι, που ξεκίνησε πριν από πολλούς μήνες με συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Με την αποψινή συναυλία, στις 9.00 μ.μ., στο «Τρενοτεχνείον» Κυπαρισσίας, ολοκληρώνει το μεγάλο του μουσικό ταξίδι στη χώρα και έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη συναυλία σε αυτό το μεγάλο τουρ, που θα συνεχιστεί και το χειμώνα, για τις 19 0κτωβρίου στη Νέα Υόρκη!
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

http://youtu.be/QCjnoGIr9WM