Εκπνέει αύριο η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια

Εκπνέει αύριο η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης καθώς αύριο, Τετάρτη, λήγει η προθεσμία υποβολής στο ΑΣΕΠ από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων των καταλόγων με τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Στις διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων έχει αποσταλεί σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας από την περασμένη εβδομάδα. Επιστολή απέστειλε και ο υπουργός Παιδείας, ενώ ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας που έχει ορισθεί.

Η απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο, κατέστησε αδύνατη τη συγκέντρωση των στοιχείων και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές επειδή αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα ιδρύματα που διευθύνουν.

«Ο νόμος θα εφαρμοσθεί και η εθνική προσπάθεια θα ολοκληρωθεί. Κανείς δεν δικαιούται να συντηρεί φέουδα ανομίας» τόνιζαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Παιδείας που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.