Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε Πεταλίδι ,Κορώνη και Πύλο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε Πεταλίδι  ,Κορώνη και Πύλο

Εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας

Συνελήφθησαν τρία άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, την 25.10.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 32χρονος και μία 16χρονη, καθώς και ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, πλην του 43χρονου, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
·        Κατά το χρονικό διάστημα από την 11.10.2013 έως 14.10.2013, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ποσότητα υγρών καυσίμων.
·        Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ. φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, ποσότητα υγρών καυσίμων, καθώς και πέντε δοχεία με ποσότητα υγρών καυσίμων.
·        Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από κατάστημα-αγορά τροφίμων ιδιοκτησίας ημεδαπού, επτά  φιάλες προπανίου.
·        Την 18.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Χράνους Πεταλίδιου, διέρρηξαν κατάστημα-καφετέρια ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν είδη διατροφής, εβδομήντα φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και δύο  ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
·        Την 20.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν ψυγείο καταστήματος-αγοράς τροφίμων ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν τέσσερα κιβώτια με αναψυκτικά, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.
 
Αντικείμενα που αφαίρεσαν από την παραπάνω εγκληματική τους δραστηριότητα, όπως επίσης προέκυψε, τα διέθεσαν έναντι χρηματικών ποσών στον 43χρονο.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε οικία και κατάστημα ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρεις  φιάλες προπανίου και είκοσι δύο  φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

*Σε ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο φύλλο του  “Θάρρους” του Σαββάτου είχαμε αναφέρει ότι η Αστυνομία είναι κοντά σε εξάθρωση σπείρας Βουλγάρων 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στο Γύθειο που διέπραττε ληστείες και κλοπές

Εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι  περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας
Ταυτοποιήθηκαν επτά  αλλοδαποί, έξι υπήκοοι Αλβανίας και ένας από το Μπαγκλαντές, όλοι μέλη της ομάδας
Από την εγκληματική τους δράση, είχαν συνολικά αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις -54.000- ευρώ
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά έξι  περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, αποδίδονται κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος τουλάχιστον επτά ατόμων, μελών της εγκληματικής ομάδας, έξι αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 26 έως 40 ετών, καθώς και ενός 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Μπαγκλαντές.
Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας και της κλοπής κατά συναυτουργία, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσίας περί Όπλων.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τέλη Ιουλίου του 2010, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.
 
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις ληστειών και κλοπών:

Την 5.9.2011 πρώτες πρωινές ώρες, στο Γύθειο Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα.

Την 24.7.2012 το μεσημέρι, στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από υπαλλήλους υποκαταστήματος τράπεζας κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού Α.Τ.Μ του υποκαταστήματος, χρήματα, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας υπαλλήλου.

Την 29.7.2012 το βράδυ, στο Γύθειο Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρυσαφικά και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.

Την 2.10.2012 το βράδυ, στη Γλυκόβρυση Λακωνίας, με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα από 24χρονο αλλοδαπό.

Την 25-26.10.2010 τις πρωινές ώρες, στο Γεράκι Λακωνίας, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα από οικία ημεδαπής.

Την 22.6.2012 τις πρωινές ώρες, στο Γύθειο Λακωνίας, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρήματα, χρυσαφικά και αντικείμενα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις -54.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.