Φάρσα για βόμβα στην «Εθνική Τράπεζα» με τηλεφώνημα στο «Θάρρος»

Φάρσα για βόμβα στην «Εθνική Τράπεζα» με τηλεφώνημα στο «Θάρρος»

Φάρσα αποδείχθηκε, τελικά, το τηλεφώνημα που έγινε πέντε λεπτά πριν από τις 12.00 το μεσημέρι χθες στην εφημερίδα μας, με το οποίο ένας άντρας γνωστοποιούσε πως σε διάστημα μιας ώρας (από την κλήση) θα γινόταν έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στη Μεσσήνη.
Με το που ενημερώθηκε η Αστυνομία, αστυνομικός προσήλθε στο κατάστημα της τράπεζας και ζήτησε από το διευθυντή της να απομακρυνθούν προσωπικό και οι όποιοι πελάτες βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο, πληροφορώντας τον ταυτόχρονα για την τηλεφωνική απειλή, αλλά και προειδοποιώντας στη συνέχεια τους διερχόμενους να απομακρύνονται.
Παράλληλα, είχε κινητοποιηθεί ο υπόλοιπος μηχανισμός, και μετά από λίγη ώρα κατέφθασε ο αστυνομικός σκύλος. Μαζί με το συνοδό του άρχισε την ενδελεχή έρευνα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του κτηρίου, χωρίς το εκπαιδευμένο τετράποδο να εντοπίσει κάποια χαρακτηριστική οσμή που θα του υποδείκνυε την παρουσία εκρηκτικού μηχανισμού.
Επειδή, δε, είχε παρέλθει κατά πολύ το διάστημα για την έκρηξη της βόμβας και η έρευνα του σκύλου ήταν άκαρπη, επιτράπηκε στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να λάβει τέλος αυτή η σύντομη «περιπέτεια».
Χ.Χ.