Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών

Από τον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, που θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα στις 7.00 το απόγευμα.
Οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ, το πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Καλαμάτας, που με χαρά μετέφεραν τη φλόγα στο Ιστορικό Κέντρο.
Η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για την εθελοντική προσφορά αίματος, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) οραματίζεται μιαν Ελλάδα αυτάρκη σε αίμα και στην επίτευξη αυτού του στόχου έρχεται αρωγός ο Δήμος Καλαμάτας.
Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Η έναρξή της θα κηρυχθεί στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», αμέσως μετά την κατάληξη στην κεντρική πλατεία της 11ης Λαμπαδηδρομίας της ΠΟΣΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Παν. Νίκας έχει εκφράσει την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η εξάπλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, που αποτελεί δώρο ζωής και σώζει ανθρώπους οι οποίοι κινδυνεύουν.
Προχθές η φλόγα των αιμοδοτών βρέθηκε  στα Αρφαρά. Οι εθελοντές ποδηλάτες του Ευκλή, με ποδήλατα τύπου mountain, διήνυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα, πολλά από τα οποία σε χωμάτινες διαδρομές, προκειμένου να μεταφέρουν τη φλόγα και μαζί της το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον Άγριλο, στου Σταματινού, στη Βελανιδιά, στη Βρωμόβρυση και στα Αρφαρά, όπου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος, οι πρόεδροι των Τοπικών Διαμερισμάτων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Νωρίτερα, τη φλόγα – που διάβηκε μέσα από πανέμορφα τοπία – είχαν υποδεχθεί σε κάθε χωριό πολλοί κάτοικοι και τα μέλη των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με κεράσματα και χαρούμενη διάθεση.
Στην κεντρική πλατεία των Αρφαρών, η Αγγελική Καπόγλη, ιατρός της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, κοινωνική λειτουργός του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, μίλησαν για την αξία της αιμοδοσίας και τη σημασία της.
Σημειώνεται πως η φλόγα πέρασε και από Τοπικά Διαμερίσματα (Λέικα, Ασπρόχωμα, Σπερχογεία, Θουρία, Πήδημα, Αρφαρά) του Δήμου Καλαμάτας, όπου την περίμεναν οι δάσκαλοι και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μαζί με εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των κατά τόπους Πολιτιστικών Συλλόγων.
Στο Δημαρχείο έφεραν τη φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών χθες μαθήτριες και μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Η στάση στο Δημαρχείο έγινε κατά τη διαδρομή μεταφοράς της φλόγας στην πλατεία 23ης Μαρτίου, προκειμένου να ανάψει ο βωμός που έχει τοποθετηθεί εκεί.
Α.Π.