Κρίση και υγεία: Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο από τους διοργανωτές

Κρίση και υγεία: Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο από τους διοργανωτές

Ημερίδα με θέμα τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, από φορείς Υγείας της Μεσσηνίας.
Για την ημερίδα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των διοργανωτών.
Παίρνοντας το λόγο η φαρμακοποιός Δήμητρα Αβαρλή ανέφερε: «Η κρίση που μαστίζει τη χώρα έχει καταστρέψει την υγεία λόγω των περικοπών. Έτσι, οφείλουμε να αναδείξουμε την κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει την κατάσταση σε πολίτες αλλά και γιατρούς και να προτείνει λύσεις».
Κλείνοντας κάλεσε όλους τους πολίτες, ασθενείς και μη, να παρευρεθούν.
Στη συνέχεια μίλησε ο ιατρός Τάσος Πουλόπουλος, που εμφανίστηκε απαισιόδοξος, αφού θεωρεί ότι η κρίση θα ενταθεί, «καθώς η ανεργία όλο και μεγαλώνει, τα ζευγάρια δεν παντρεύονται, οι Έλληνες επιστήμονες μεταναστεύουν και πλέον στη χώρα μας έχουμε 4 εκατομμύρια φτωχούς. Όλα αυτά συντελούν στο να κινδυνεύει η υγεία μας. Το θέμα είναι να υπάρξει αλληλεγγύη, ώστε να προστατευθούν τα μέλη της κοινωνίας».
Στο τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του η ημερίδα να είναι αποδοτική και να γίνουν κατανοητά τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων.
Εν συνεχεία μίλησε ο Μανώλης Μάκαρης, που μετέφερε τα καθημερινά προβλήματα που συναντούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με ασθενείς που φθάνουν εκεί την τελευταία στιγμή, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τη νοσηλεία, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία είναι μεγάλες.
Στο τέλος το λόγο πήρε ο Σπύρος Παυλάκης, που περιέγραψε καθημερινά περιστατικά που βιώνει στο ιατρείο του, με ανθρώπους που μέχρι πρότινος ζούσαν μια φυσιολογική ζωή να πηγαίνουν να παρακαλούν να τους εξετάσει, κάτι που τους κάνει να αισθάνονται συναισθηματικά εξαθλιωμένοι.
Επιπρόσθετα, έθεσε ένα σημαντικό θέμα που ξεχάστηκε εύκολα: οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια, γεγονός που χαρακτήρισε εν δυνάμει υγειονομική βόμβα και ευχήθηκε να μην προκύψει κάποια επιδημία.
Π.Μπ.