Ημερίδα για «Παπυρολογία – Παλαιογραφία» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ημερίδα για «Παπυρολογία – Παλαιογραφία» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ημερίδα με θέμα «Παπυρολογία – Παλαιογραφία» θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.
Στη διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Βασίλειος Μανδηλαράς, με θέμα: «Η Παπυρολογία ως αρχαιογνωστική επιστήμη. Παρουσίαση των προσφερόμενων παπύρων», η καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθηνών, Αθηνά Αλεξοπούλου, με θέμα «Σύγχρονες απεικονιστικές τεχνικές στη μελέτη αρχαίων παπύρων και χειρογράφων», η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Ιωάννα Καραμάνου, με θέμα: «Προς μια έκδοση του αρχαιότερου σωζόμενου ελληνικού παπύρου» και η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σοφία Καπετανάκη, με θέμα: «Το Βυζαντινό βιβλίο».
Κατά την ημερίδα ο κ. Μανδηλαράς θα προσφέρει στο Τμήμα Φιλολογίας ανέκδοτους παπύρους. Η δωρεά αυτή είναι πολύ σημαντική για το διδακτικό και ερευνητικό έργο του Τμήματος και θα προβάλει γενικότερα το Πανεπιστήμιο, δεδομένου ότι είναι το μόνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που θα διαθέτει το πολιτισμικό αυτό αγαθό.