Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση

Η νέα γενιά αναλαμβάνει δράση

Εκατομμύρια είναι οι φορές που θα δει κανείς αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω σε ράμπα ή σε διάβαση πεζών, εάν κάνει μία βόλτα στην Καλαμάτα. Φυσικά, αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας στιγματίσει την ελληνική νοοτροπία.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν άτομα που θέλουν να ανατρέψουν τη συνήθεια αυτή. Έτσι είμαστε οι φίλοι μου κι εγώ. Προσπαθούμε ως νέα γενιά να διορθώσουμε μερικά λάθη… Κάθε φορά, λοιπόν, που πάω στο φροντιστήριο, βλέπω παράνομα παρκαρισμένα αμάξια. Αυτό που παρατηρώ, όμως, πιο πολύ είναι τα αυτοκίνητα στις ράμπες, καθώς μετακινούμαι με ποδήλατο.
Μια μέρα στο σχολείο πέρυσι, που πήγαινα Γ΄ Γυμνασίου, μια καθηγήτρια μας είχε πει πως κάποτε οι μαθητές της είχαν φτιάξει αυτοκόλλητα που έγραφαν παρατηρήσεις και τα οποία κολλούσαν στα αυτοκίνητα. Έτσι μου ήρθε η ιδέα να γράφω σε ένα χαρτί κάτι που θα μπορούσε να ταρακουνήσει τους οδηγούς και το άφηνα στο τζάμι του αυτοκινήτου. Μπορεί οι φίλοι μου να γελούσαν, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι για γέλια. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και όταν περνάνε τα κόκκινα φανάρια και άλλα χίλια δύο… Παρ’ όλα αυτά, εμείς χαρήκαμε πολύ, όταν τους είπα να στείλουμε ένα άρθρο σε μια εφημερίδα. Συνεργαστήκαμε και έτσι πετύχαμε το σκοπό μας, ο οποίος ήταν να βάλει μυαλό έστω και ένας παραπάνω Έλληνας. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρω αυτό το γεγονός για να αναδείξω ή να υποδείξω κάτι. Εγώ το λέω μόνο και μόνο για να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα ως Πολιτεία. Γι’ αυτό και το μόνο που ζητάμε από το Δήμο είναι να ξαναβάψουν τις σβησμένες διαβάσεις και να γίνεται συστηματικότερος έλεγχος για τυχόν παραβάσεις.
Π. Πελεκούδα