Έκλεισαν την Εθνική Οδό εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)

Έκλεισαν την Εθνική Οδό εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)


Συμβολική κατάληψη στην Εθνική Οδό για 15 λεπτά πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Καλαμάτας


Τρίωρες στάσεις εργασίας ξεκινά από σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά την απόφαση για κινητοποιήσεις που έλαβε χθες στη γενική συνέλευση του Συλλόγου.

 

Σήμερα, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί, ενώ παράλληλα θα γίνει αποκλεισμός των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και της διοικητικής υπηρεσίας, καθώς και αποκλεισμοί της εθνικής οδού έναντι του νοσοκομείου.
Σε ανακοίνωση που έβγαλαν οι εργαζόμενοι και απευθύνονται στους ασθενείς, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Για τα βάσανα που τραβάτε ως άρρωστοι στα νοσοκομεία, δε φταίμε οι υγειονομικοί, οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, οι παρασκευαστές, οι υπάλληλοι κ.ά. Η κυβέρνηση, η τρόικα, η Ε.Ε., μπροστά στα κέρδη, στη “στήριξη” της ανταγωνιστικότητας, στα συμφέροντα των μονοπωλίων, δε διστάζουν σε τίποτα. Δε διστάζουν στο βωμό του κέρδους να θυσιάσουν και το στοιχειώδες βασικό σας δικαίωμα, την υγεία. Είναι αδίστακτοι. Σαρώνουν τα πάντα. Είναι αυτοί που σας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που σας αφήνουν απλήρωτους για μήνες, που δεν παίρνουν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες.
Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν και την υγεία τη δική σας, των παιδιών σας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Όσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, τόσο ο λαός μας θα υποφέρει, θα πληρώνει όλο και περισσότερα και υγεία δε θα έχει. Είναι αδύνατον να συνυπάρχουν κέρδη και δικαιώματα, κέρδη και υγεία. Νοσοκομεία επιχειρήσεις και εργαζόμενοι με σύγχρονα δικαιώματα!». 
 

http://youtu.be/eWX6p4uMU0g

http://youtu.be/YMc2w20_8MI