Συμβολική κατάληψη εθνικής οδού για 15 λεπτά από γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο (φωτογραφίες και βίντεο)

Συμβολική κατάληψη  εθνικής οδού για 15 λεπτά από γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο (φωτογραφίες και βίντεο)

Τρίωρες στάσεις εργασίας ξεκίνησε χθες το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά την απόφαση για κινητοποιήσεις που έλαβε προχθές στη γενική του συνέλευση.
Σήμερα και αύριο, όπως και χθες, θα πραγματοποιηθούν 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί. Παράλληλα, θα γίνει αποκλεισμός των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και της διοικητικής υπηρεσίας, καθώς και αποκλεισμοί της εθνικής οδού έναντι του νοσοκομείου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι και απευθύνεται στους ασθενείς, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Για τα βάσανα που τραβάτε ως άρρωστοι στα νοσοκομεία, δε φταίμε οι υγειονομικοί, οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, οι παρασκευαστές, οι υπάλληλοι κ.ά. Η κυβέρνηση, η τρόικα, η Ε.Ε., μπροστά στα κέρδη, στη “στήριξη” της ανταγωνιστικότητας, στα συμφέροντα των μονοπωλίων, δε διστάζουν σε τίποτα. Δε διστάζουν στο βωμό του κέρδους να θυσιάσουν και το στοιχειώδες βασικό σας δικαίωμα, την υγεία. Είναι αδίστακτοι. Σαρώνουν τα πάντα. Είναι αυτοί που σας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που σας αφήνουν απλήρωτους για μήνες, που δεν παίρνουν μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες.
Στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν και την υγεία τη δική σας, των παιδιών σας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας. Όσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, τόσο ο λαός μας θα υποφέρει, θα πληρώνει όλο και περισσότερα και υγεία δε θα έχει. Είναι αδύνατον να συνυπάρχουν κέρδη και δικαιώματα, κέρδη και υγεία. Νοσοκομεία επιχειρήσεις και εργαζόμενοι με σύγχρονα δικαιώματα!».

http://youtu.be/eWX6p4uMU0g

http://youtu.be/YMc2w20_8MI