Επίσκεψη Σαμαρά στη γέφυρα του Νέδοντα &στο Μέγαρο Χορού (βίντεο & φωτογραφίες)

Επίσκεψη Σαμαρά στη γέφυρα του Νέδοντα &στο  Μέγαρο Χορού (βίντεο & φωτογραφίες)

Επίσκεψη ,στα έργα που εκτελούνται στη γέφυρα του Νέδοντα στον περιμετρικό της Καλαμάτας, πραγματοποίησε αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι , ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Καρνέσης τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων του Περιμετρικού , παρουσία και του Δημάρχου της πόλης Παναγιώτη Νίκα. Να θυμήσουμε ότι τα έργα της θεμελίωσης της γέφυρα του Νέδοντα , τα είχε εγκαινιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Μάρτιο του 2012.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος,  μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας  και αποτελέσματος.  Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων  έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα».

Αμέσως μετά ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε  σύντομη επίσκεψη στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας όπου ενημερώθηκε σχετικά με την αξιοποίηση του από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα .

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός γευματίσε στο εστιατόριο “Κεντρικόν” στην Καλαμάτα παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη του  Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και άλλων επισήμων. Μετά το γεύμα ο Αντώνης Σαμαράς αναχώρησε για την Αθήνα ..