Η μεγάλη μπασκετική οικογένεια της Καλαμάτας ’80 έκοψε την πίτα της (φωτογραφίες)

Η μεγάλη μπασκετική οικογένεια της Καλαμάτας ’80 έκοψε την πίτα της (φωτογραφίες)

 
ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΟΥΣΙΟΣ, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ, ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΛΙΝΑ ΠΙΚΟΥΛΑ
 
Την ευκαιρία να προσθέσει μια ακόμη σελίδα στο άλμπουμ της αθλητικής της οικογένειας είχε χθες το πρωί η μπασκετική Καλαμάτα ’80. Την αφορμή έδωσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που συγκέντρωσε στην Τέντα περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας, πολυάριθμους γονείς και φυσικά τη διοικητική και προπονητική ομάδα (Δημήτρης Αβδάλας, Αντώνης Παυλής, Αλέξης Κορογώνας, Θοδωρής Γιαννακόπουλος και Γιώργος Τσιγαρίδης). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα και πολλά χαμόγελα ενώ –πέρα από τις επίσημες και ανεπίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις- το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τσικνοπέμπτη (20/2) και τον ετήσιο αποκριάτικό χορό που θα φιλοξενηθεί στην «Τριλογία».
Τα (εφτά) φλουριά βρήκαν οι Κώστας Κοντόπουλος, Στάθης Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Μπούσιος, Παναγιώτης Κωστούλας, Γιώργος Σκριβάνος, Ανδρέας Γεωργαράς και Χαριλίνα Πίκουλα, κερδίζοντας αθλητικά είδη, προσφορά του συλλόγου, ενώ επιπλέον δώρο είχε προβλέψει γι’ αυτούς το κατάστημα λευκών ειδών «Αλαπάντα», τους ιδιοκτήτες του οποίου ευχαρίστησαν οι διοικούντες μαζί με τους υπόλοιπους χορηγούς, όπως και την αρτοποιεία Φραγγέα που πρόσφερε τις βασιλόπιτες.
Σύντομο χαιρετισμό και ευχές, απηύθυνε ο πρόεδρος της Καλαμάτας ’80, Απόστολος Τσόπελας, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη της άθλησης, αλλά και τη βεβαιότητά του ότι «όλοι μαζί, διοίκηση, διοικούσα επιτροπή, προπονητές και αθλητές» μπορούν να φέρουν περισσότερες διακρίσεις.
Λίγο νωρίτερα είχε ανοίξει την εκδήλωση, μιλώντας εκ μέρους της διοικούσας Επιτροπής της Καλαμάτας ’80, ο Κώστας Παπουτσής, αναφερόμενος στις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην ακαδημία και η επαναλειτουργία της γυναικείας ομάδας, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση αναφέρθηκε στο σπάνιο απόλυτο «ρεκόρ» που πέτυχαν οι παίκτες της εφηβικής ομάδας, σε ένα άλλο «μέτωπο», αυτό της εισαγωγής τους σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. «Δεν υπήρξε ούτε ένα παιδί που δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε κι αυτό οφείλεται στους ίδιους, στους γονείς, ενώ κάτι συνεισφέραμε κι εμείς σαν σύλλογος στην επιτυχία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.
Ιδιαίτερα σημαντικές όμως και οι αγωνιστικές διακρίσεις της Καλαμάτας ’80 που κατά τη σαιζόν 2012-2013 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Μεσσηνίας στις νεάνιδες και πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, σε παίδες και έφηβους, με τους έφηβους μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά αήττητους. Και στο φετινό πρωτάθλημα οι δύο «μικρές» ομάδες των «Λύκων» διατηρούν την πρωτιά, ενώ υπάρχει η προσδοκία ότι «θα πάνε πιο μακριά, ίσως πιο μακριά από κάθε άλλη φορά»….
Για την ανδρική ομάδα, τόνισε, ότι είναι «η πρώτη φορά, μετά το μεγάλο Ποσειδώνα, που ομάδα από το νομό μας συμμετείχε σε εθνική κατηγορία και κατάφερε να παραμείνει στη Γ’ Εθνική».
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προτροπή που έκανε ο Κώστας Παπουτσής προς τους γονείς των παικτών και τους φίλους του συλλόγου να εμπλακούν με πιο ενεργό τρόπο στην Καλαμάτα ’80, συνεισφέροντας σε ιδέες, προτάσεις και όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.
Χ.Ε.