Οδ. Βουδούρης: “Έγινα σάκος του μποξ αλλά άντεξα …”

Οδ. Βουδούρης: “Έγινα σάκος του μποξ αλλά άντεξα …”

Στη μάχη της Πελοποννήσου κρίνεται η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Με ένα μικρό κείμενο στο προσωπικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Οδυσσέας Βουδούρης έδωσε το στίγμα όσων έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υποψηφιότητά του και τις έντονες αντιδράσεις των κομματικών οργανώσεων και της νεολαίας στην Πελοπόννησο.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Κάποιος έπρεπε να παίξει το ρόλο του σάκου του μποξ για να προχωρήσει το εγχείρημα των συνεργασιών. Έτυχε σε μένα. Έπρεπε να αντέξω. Άντεξα!».
Έτσι, παρά την αντίδραση της πλειοψηφίας των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, η Κουμουνδούρου επιμένει στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη. Κι αυτό, γιατί σε περίπτωση υποχώρησης θεωρήθηκε ότι θα καταρρεύσει η πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και θα δικαιωθεί η Αριστερή Πλατφόρμα υπό τον Π. Λαφαζάνη, που προκρίνει αναζήτηση συμμαχιών μόνο προς τα αριστερά.
Να σημειωθεί πως ο Δ. Στρατούλης τάχθηκε δημόσια υπέρ της ακύρωσης της υποψηφιότητας Βουδούρη, όπως και ο βουλευτής Μεσσηνίας Θ. Πετράκος, αλλά η ηγεσία μάλλον αγνόησε τα μηνύματα, κι αυτό φάνηκε τόσο με τη δήλωση του ίδιου του υποψηφίου όσο και με τη διαρροή φωτογραφίας του με το στενό συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά, σε εκδήλωση της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» του Ν. Κοτζιά, αλλά και τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου του κόμματος Αλ. Τσίπρα και της κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα».
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα δείξει αν η κομματική βάση μπορεί να παρακολουθήσει την πολιτική των ανοιγμάτων, στην οποία επιμένει η ηγεσία.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κ.Ε., Δημήτρης Βίτσας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το συνέδριό μας έχει καταλήξει και για το εύρος των συνεργασιών. Κάθε πολίτης, άνδρας και γυναίκα, είναι ευπρόσδεκτος και αναγκαίος στην προσπάθεια να ανατρέψουμε την καταστροφική πολιτική, να ανασχέσουμε την τεράστια ανθρωπιστική κρίση». Και πρόσθεσε: «Σε πολιτικό επίπεδο συγκροτούμε ένα κύμα ανατροπής από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Ο πυρήνας αυτής της πολιτικής, το κέντρο της, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική που αναζητά μονόπλευρη συνεργασία με την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απορριφθεί, ακριβώς γιατί καθιστά κεντρικό ζητούμενο την επιβεβαίωσή της από τις ηγεσίες τους και κάνει την ανάγκη να φύγουν τα μνημόνια, η τρόικα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εξάρτημα της θέλησής τους».
Ο Δ. Βίτσας εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι «οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, οι ριζοσπάστες, κάθε δημοκράτης και έντιμος πατριώτης κινούνται και βοηθούν την κοινωνική ανάγκη για να σταματήσει η καταστροφή. Τα άλλα είναι θεωρητικά σχήματα. Η ώρα είναι τώρα και η ψήφος στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα δείξει την αναντιστοιχία κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με την κοινωνική ανάγκη και θέληση».